Saturday , December 3 2022

Guvernul sesizeaza DNA pentru nereguli la mai multe autostrazi

Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ca urmare a neregulilor constate în atribuirea contractelor de lucrări la autostrăzile Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu, a anunţat preşedintele Autorităţii de Reglementare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Dan Vlădescu.
În urmă cu trei săptămâni, Guvernul a prezentat concluziile unui raport al Corpului de Control al premierului din care rezulta că lucrările de construcţie de drumuri naţionale şi autostrăzile sunt întârziate deoarece firmele de construcţii nu dispun de personal şi utilaje suficiente, pe măsura contractelor, şi lucrează în acelaşi timp pe mai multe şantiere.
Verificările au fost derulate la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ( CNADNR), pentru identificarea cauzelor care au determinat întârzieri în execuţia lucrărilor de infrastructură rutieră aflate în derulare, perioada verificată fiind 1 ianuarie 2007-31 august 2012.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, motivul principal fiind întârzierea lucrărilor.
CNADNR a anunţat totodată va relua în ianuarie licitaţia pentru primul tronson al autostrăzii Nădlac-Arad, după rezilierea contractului cu asocierea condusă de compania Romstrade, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, şi estimează că al doilea tronson va fi finalizat la termen, respectiv în aprilie 2013.
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …