Saturday , October 16 2021

Guvernul a adoptat rectificarea bugetară, fără miniștrii USR PLUS

După prima şedinţă de guvern fără miniştrii USR PLUS, în care s-a aprobat proiectul de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară, Florin Cîţu a făcut câteva declaraţii cu privire la situaţia economică şi bugetul ţării.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei la începutul anului 2021. Veniturile bugetului cresc cu 15,5 miliarde lei iar cheltuielile cu 18,77 miliarde lei.

„Primele patru ministere care primesc cei mai mulți bani la această rectificare bugetară: Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, MIPE și Transporturile”, a anunțat premierul.

Pe ministere, bugetul Ministerului Sănătății crește cu 3,7 miliarrde lei, Ministerul Dezvoltării primește în plus 2,3 miliarde lei, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are un plus de 760 de milioane de lei, iar Ministerul Transporturilor 660 de milioane de lei, a precizat Cîțu.

Premierul a justificat creșterea sumelor alocate la fondul de rezervă al Guvernului prin solicitările primite pentru remedierea inundațiilor și altor calamități, în valoare de circa 1 miliard de lei.

Vezi si

Peste 73.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore în România, aproape 40.000 cu prima doză

Peste 73.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, iar dintre aceștia aproape …