Thursday , May 13 2021

Gafa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii. O stire despre greci infectati voluntar cu HIV, "o eroare de redactare"

hiv1

Gafă de proporţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a generat numeroase relatări în presa internaţională despre gestul extrem al grecilor săraci, care şi-ar injecta HIV cu bună ştiinţă, doar ca să poată primi un ajutor de 700 de euro pe lună, de la stat.
OMS a recunoscut că a fost vorba despre o eroare de redactare a raportului despre Grecia. Este reală informaţia legată de creşterea numărului persoanelor infectate cu HIV – de aproape trei ori în ultimii zece ani. În schimb, este falsă precizarea că, în multe din cazurile nou apărute în ultimii ani, pacienţii s-au infectat intenţionat.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat o erată şi a precizat că, de fapt, este vorba doar de relatări despre cazuri izolate de dependenţi de droguri, care îşi injectează voluntar HIV pentru a primi bani şi medicamente gratuite, pe care le folosesc drept stupefiante, cazuri care nu au fost însă dovedite.

Vezi si

Ministrul Sănătății, despre raportarea morților de COVID: Sunt diferențe de până la 500 de decese la un spital

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat joi rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor de coronavirus. Astfel, …