Monday , December 4 2023

Fostul director de cabinet al ministrului Mariana Câmpeanu, trei ani de închisoare cu executare

iuliana corut

Iuliana Coruţ, fost director de cabinet al ministrului Muncii, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată că a luat mită pentru a ajuta o persoană să câştige concursul pentru funcţia de consilier afaceri europene la AMPOSDRU.
Fostul director de cabinet al ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare şi patru ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită. Iuliana Coruţ a fost condamnată şi la un an de închisoare pentru instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, cele două pedepse au fost contopite, urmând ca fostul director de cabinet al Marianei Câmpeanu să execute, dacă decizia va rămâne definitivă, o pedeapsă de trei ani de închisoare.
În acelaşi dosar a fost condamntă şi Paula Mănuceanu, fost consilier la cabinetul ministrului Muncii. Ea a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri.
Cristiana Bigan, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale la data faptelor, a fost condamnată la doi ani de închisoare, pentru dare de mită şi complicitate la permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de patru ani.
Fiul Cristianei Bigan, Paul Cristian Ferchedău, candidat la funcţia de consilier pentru afaceri europene, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la uz de fals.
Instanţa a condamnat-o şi pe Simona Dumitriu, sora Iulianei Coruţ şi colega Cristianei Bigan la data faptelor, la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.
Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Fostul director de cabinet al ministrului Muncii, Iuliana Coruţ, Paula Mănuceanu, Simona Dumitriu, Cristiana Bigan şi Paul Cristian Ferchedău au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în 17 mai 2013.

Vezi si

Sondaj INSCOP: AUR, la 0,6% de PNL. PSD trece de 30%, iar partidul lui Șoșoacă ar intra în parlament

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%, iar partidul Dianei …