Monday , June 21 2021

Focuri de armă la sediul Guvernului italian. Patru răniţi, inclusiv autorul atacului

enrico-letta
Noul premier italian, Enrico Letta
Focuri de armă au fost trase duminică la prânz, rănind trei persoane, în faţa Palatului Chigi, sediul Guvernului, în momentul în care Cabinetul Letta depunea jurământul la Palatul Quirinal, alături de cei 21 de membri ai cabinetului său. Autorul atacului a fost rănit, de asemenea.
Autorul atentatului este un italian, Luigi Reiti, în vârstă de 46 de ani, originar din regiunea Calabria informează site-ul de ştiri TgCom24 -Mediaset.
Acesta are probleme psihice, arată agenţiile de presă, şi a fost rănit, de asemenea.
În total, 4 persoane au fost rănite: 2 carabinieri, autorul atacului şi o turistă.
Cei doi carabinieri au fost transportaţi la un spital din capitala Italiei şi, potrivit unor surse de la acest spital, nu ar fi în pericol să-şi piardă viaţa. Unul din carabinieri a fost rănit la gât, celălalt la picior.
O turistă aflată în piaţa Chigi a fost rănită, dar nu este în condiţii grave.
Focuri de armă au fost trase în faţa sediului guvernului Italiei, în timp ce noul guvern depunea jurământul.
Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi, scrie Reuters, care citează martori oculari. AFP a relatat anterior despre un singur rănit, un carabinier.
Potrivit Ansa, în afară de doi carabinieri, a fost rănită şi persoana care a atras asupra acestora şi care a fost arestată.
Un italian a fost arestat, presa italiană descriindu-l ca fiind un bărbat îmbrăcat elegant, cu costum şi cravată, care a tras şapte focuri de armă, cu un pistol. Excepţie face Sky Italia care spune că autorul atacului ar fi un străin de origine maghrebiană.
Poliţia a evacuat piaţa din faţa Palatului Chigi, sediul guvernului, şi piaţa din faţa Palatului Quirinale, sediul preşedinţiei Republicii.
Noul ministru al apărării, Mario Mauro, care a depus jurământul la Palatul Quirinale, s-a deplasat imediat la Palatul Chigi, pentru a urmări situaţia.
Enrico Letta a depus duminică jurământul, alături de cei 21 de membri ai cabinetului său.
Este primul executiv italian, din anul 1947, care reuneşte politicieni de dreapta şi de stânga.
Noul Guvern italian are 21 de membri, între care şapte femei, reunind politicieni din diverse tabere, de la lideri de stânga şi până la protejatul lui Silvio Berlusconi, dar şi un fost prefect de centru şi o activistă feministă din cadrul Partidului Radical.
Premierul Enrico Letta, în vârstă de 46 de ani, este unul dintre cei mai tineri lideri din Uniunea Europeană (UE). Un fost creştin-democrat, un catolic moderat, el a ocupat deja o serie de funcţii ministeriale.
Vârsta medie a cabinetului condus de Enrico Letta este de 53 de ani, cel mai “tânăr” din istoria Republicii Italiene. Numai şase miniştri din 21 au avut în trecut experienţe ministeriale.
Noul executiv italian se va prezenta în faţa camerelor Parlamentului de la Roma pentru un vot de încredere, luni la Camera Deputaţilor şi marţi la Senat.

Vezi si

Informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată țara

Meteorologii au emis luni o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată …