Tuesday , November 30 2021

Face sau nu Ponta un pas in spate din politica? Iata ce planuri are pentru decembrie

ponta

Premierul Victor Ponta spune ca e gata sa mearga in Parlament, in luna decembrie pentru majorarea bugetului Apararii, desi anuntase ca intentioneaza sa se faca un pas in spate din politica si sa petreaca mai mult timp cu familia, scrie ziare.com.
“Noi am preluat guvernarea, in 2012, cu un buget aprobat in 2011 pentru armata de 1,12% din PIB, adica fix jumate din cat ar trebui Romania, prin obligatiile pe care si le-a asumat, sa aloce. Deci, cine se batea cu caramida NATO in piept – Boc, Basescu – ei au taiat banii de la armata. Faptul ca am reusit 2013-1,38% din PIB, 2014-1,42%, am incheiat contractul si nu e usor sa platesti ratele pentru avioanele multirol, am mai reusit sa facem investitii in modernizarea capacitatii tehnice a armatei romane, e un lucru bun, nu e suficient.
Trebuie, dupa noiembrie, ca pana atunci e campionatul national de cine taie toate taxele si, in acelasi timp, da mai multi bani, dar din decembrie eu sunt dispus sa merg in Parlament, pentru ca doar Parlamentul poate sa decida acest lucru, si sa alocam cate 0,2% din PIB in urmatorii trei ani, in asa fel incat in 2016-2017 sa ajungem la 2% alocare din PIB”, a declarat Ponta citat de  Mediafax.
Intrebat in ce calitate va face propunerea, cata vreme a scris pe Facebook ca intentioneaza sa se retraga din politica din aceasta toamna, Victor Ponta a replicat: “Daca asta ati inteles dumneavoastra, atunci intrebarea e inutila. Eu vorbesc de calitatea de sef al Guvernului care va trebui sa intocmeasca pentru Parlament proiectul de buget pentru anul 2015”.
Intr-o postare pe Facebook, Victor Ponta a scris vineri ca in noiembrie, dupa castigarea “ultimei batalii”, intentioneaza sa lase locul in politica celor “mai tineri”, iar el sa petreaca mai mult timp cu familia.
Planurile lui Ponta dupa prezidentiale: Las loc altora in politica, recuperez timpul cu familia
Pana in prezent, premierul a refuzat sa descifreze mesajul postat pe Facebook, in schimb analistii si liderii politici s-au intrecut in speculatii.

Vezi si

107 decese și 1.096 infectări cu coronavirus raportate luni în România

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1.096 cazuri de persoane pozitive …