Friday , December 9 2022

Europarlamentarii PNL şi PMP, ACCEPTAŢI în Grupul PPE

PE

Europarlamentarii PNL şi PMP au fost acceptați, miercuri, în Grupul PPE din Parlamentul European. Liberalul Cristian Buşoi spune că, prin votul de astăzi, practic s-a formalizat aderarea PNL la PPE. Procedura de afiliere a PNL şi PMP la PPE va fi finalizată în luna septembrie, au anunţat oficialii PPE.
Cei şase europarlamentari ai PNL şi cei doi ai PMP au fost acceptaţi în Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European, în cadrul ședinței constitutive de miercuri.
“Europarlamentarii PNL au fost acceptaţi în unanimitate în PPE”, a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi, la România TV.
Buşoi a explicat că miercuri “s-a formalizat prezenţa PNL în PPE”, iar afilierea partidului din luna septembrie este “o simplă formalitate”.
Liberalul a adăugat că nu crede că, la Congresul PNL din iunie, vor fi probleme legate de decizia trecerii liberalilor la PPE. “Mă aştept sa fie confirmată de Congres. E puţin probabil ca la Congres să se decidă că intrarea în PPE este o greşeală”, a spus Buşoi.
La rândul lor, europarlamentarii PMP, Cristian Preda și Siegfried Mureșan, au arătat că “apartenența la cel mai puternic Grup Politic la nivel european este garanția că în următorii 5 ani vom putea respecta promisiunile făcute cetățenilor români în timpul campaniei electorale”.
“Prioritatea noastră este crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri. Vrem o economie puternică în care investitorii să aibă încredere și să creeze locuri de muncă. Vom lupta pentru stabilizarea Ucrainei și a Vecinătății Estice a Uniunii Europene și integrarea rapidă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, au declarat Cristian Preda și Siegfried Mureșan la Bruxelles, potrivit unui comunicat al PMP.
 
 

Vezi si

Dorin Cioabă, avertisment pentru austrieci: „Vor fi numai pene de lebădă. Le vom servi la ei acasă”

Autointitulatul rege al rromilor Dorin Cioabă a reacționat pe Facebook după ce România, nu a …