Tuesday , December 6 2022

 E.ON România: “Nu găsim energie în piață pentru anul viitor și nu putem să le spunem clienților noștri ce preț vor avea la energie electrică”

Furnizorii nu găsesc în piață energie cu livrare anul viitor și astfel nu le pot transmite clienților lor cât va costa energia, a declarat, joi, Volker Raffel, directorul general al E.ON România, citat de Agerpres.

“Nu găsim energie în piață pentru anul viitor și nu putem să le spunem clienților noștri ce preț vor avea la energie electrică anul următor. Mai ales la firme și la cei industriali. Acest lucru trebuie deblocat, deoarece cum își poate face planurile o firmă care folosește energie electrică la producție? Planuri de investiții, de finanțare, de angajare, dacă nu-și cunosc prețul la energie electrică? Sper să avem o soluție curând”, a susținut Raffel, în cadrul conferinței Focus Energetic.

Situația a fost semnalată și de Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România, care a precizat că acest lucru are drept cauză prețul prea mic stabilit de Guvern, 1.300 lei pe MWh.

De asemenea, reprezentantul E.ON a insistat pe ideea problemei legate de cash-flow pe care companiile o au ca urmare a schemei de decontare stabilită de statul român. Raffel a arătat că, în timp ce în România există întârzieri foarte mari la plata deconturilor, în Germania discuția este cum să plătească statul dinainte companiilor, pentru a evita problemele de cash.

“Ca să vă dau niște cifre, noi am avut o linie de credit de 100 de milioane de euro acum un an, iar acum suntem la mai mult de 600 de milioane de euro și crește în fiecare zi. În fiecare zi avem cu 9 milioane de lei mai puțin în cont seara decât dimineața și așa nu mai putem să continuăm“, a spus reprezentantul E.ON.

Raffel a mai arătat că, în ceea ce privește depozitarea de gaze, compania a avut un efort financiar dublu față de anul trecut.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …