Thursday , May 23 2024

Directorul interimar al SRI, reclamat de Elena Udrea: Florian Coldea i-a cerut bani lui Dorin Cocoș ca să-i dea lui Sebastian Ghiță pentru Romania TV (VIDEO)

udrea-dna4

Elena Udrea a anunțat vineri, într-un interviu acordat HotNews.ro, că a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea, director interimar al SRI. Ea îl acuză pe șeful SRI că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV. Udrea susține că banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului său, Alin Cocoș.
Jurnaliștii de la HotNews.ro au emis o erată în care se precizează că Laura Codruța Kovesi NU a fost reclamată la DNA.
„ERATĂ: În textul inițial se arată că Elena Udrea a depus denunț și pe numele Laurei Codruța Kovesi, dar informația a fost imprecisă: denunțul e doar pe numele lui Florian Coldea, Udrea a spus că a menționat-o și pe Kovesi, fără a elabora în ce context a menționat-o. A fost o eroare redacțională, a fost remediată”, se arată în mesajul jurnaliștilor de HotNews.
Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a avut o primă reacție la reclamația Elenei Udrea.
„Nu e prima dată când suspecții din dosare fac declarații denigratoare la adresa mea și nu le comentez”, a declarat Laura Codruța Koveși.
Elena Udrea susține că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, „are o foarte bună relație” cu directorul interimar al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea.
„Dl. Coldea este cel care, în acest moment, deține această putere, pentru că, pe de o parte, deține toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor, pe de altă parte are o foarte bună relație cu dna Kovesi. Și vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcția de procuror DNA…”, a spus Elena Udrea în interviul acordat HotNews.ro.
Transcript interviu Elena Udrea pentru HotNews.ro.
Dan Tăpălagă: În ce sens ați intervenit?
Elena Udrea: În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor și numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe președintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruța Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruța Kovesi.
Dan Tăpălagă: Cum adică a fost o propunere a domnului Coldea?
Elena Udrea: Adică dl Traian Băsescu evident că o susținea pe Codruța Kovesi, dar ea era plecată între timp din țară.
Cristian Pantazi: Era la Bruxelles, trimisă a Guvernului.
Elena Udrea: Da. Și cel care a propus revenirea dânsei a fost dl Coldea.
Dan Tăpălagă: De unde ați scos informația asta, cine v-a spus asta?
Elena Udrea: La acel moment, această discuție – dar, încă o dată spun, a fost un nume pe care și-l dorea și președintele foarte mult, dar ideea ca dânsa să se întoarcă de acolo a venit de la Florin Coldea.
Dan Tapalagă: Păi adineauri ați spus că dvs. ați susținut-o.
Elena Udrea: Nu, eu am spus că eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruța Kovesi.
Dan Tăpălagă: Păi, stați puțin. Ori Traian Băsescu a susținut-o, ori dvs, ori Florian Coldea, că nu se mai înțelege nimic în clipa asta?
Elena Udrea: Am spus că propunerea ca dânsa să se întoarcă de la Bruxelles a venit de la dl Coldea. Traian Băsescu și-a dorit foarte mult ca Codruța Kovesi să fie procuror DNA, dar Victor Ponta nu dorea acest lucru.
Dan Tăpălagă: Dar cine v-a spus toate astea?
Elena Udrea: Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident și știam de la președinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părțile că nu dorește. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruței Kovesi în funcție.
Dan Tăpălagă: Când?
Elena Udrea: Într-o seară, în 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuiește. Am discutat atunci cu dl. Ponta și unul din argumentele pe care le avea, obiecțiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele.

Elena Udrea îl acuză pe Florian Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV.
Ea susține că banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului său, Alin Cocoș.
DNA a început joi urmărirea penală în cazul Elenei Udrea pentru spălare de bani și fals în declarații de avere, dosar disjuns din dosarul Microsoft.
În interviul HotNews.ro, Elena Udrea a făcut acuzații grave la adresa lui Florian Coldea, Codruța Kovesi și Sebastian Ghiță. Întrebată care sunt dovezile pe care își bazează denunțul la DNA, Elena Udrea a spus că e vorba despre declarațiile lui Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan (Pinalti) – ambii urmăriți penal în dosarul Microsoft și aflați în arest preventiv, ale lui Culiță Tărâță (fostul șef al CJ Neamț, acum decedat) și pe informații de la Sebastian Ghiță.
Elena Udrea a mai spus că Tărață i-ar fi spus că Florian Coldea i-a cerut să direcționeze, prin intermediul unor firme, sume de bani către o companie de realizare a sondajelor de opinie, fără să spună numele casei de sondaje.
Procurorii anticorupție o acuză pe Elena Udrea că a știut că soțul său de la acel moment, Dorin Cocoș, ar fi obținut sume de bani din traficul de influență realizat în dosarul Microsoft, iar acești bani ar fi fost fost investiți într-o firmă din care Udrea însăși a încasat dividende.

Vezi si

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, anunță Institutul Național …