Sunday , July 21 2024

Directorul adjunct de la Administrației Spitalelor București, anchetat că ar fi primit 20.000 euro mită de la managerul Spitalului Colentina

Cristian Plută, director adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), din cadrul Primăriei Capitalei, este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenției la Primărie pentru numirea acestuia în funcție, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.


Potrivit surselor, Cristian Plută, director general și ulterior director adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, ar fi acceptat să primească suma de 20.000 euro în vederea sprijinirii lui George Mirel Cristescu pentru a ocupa funcția de manager interimar la Spitalul Colentina din București, prin formularea unei propuneri în acest sens către Primăria Municipiului București.
Ulterior, la data de 19 iunie 2023, după ce Cristescu fost numit în funcția de manager de spital, Cristian Plută a primit de la acesta suma de 20.000 euro.
Mita ar fi fost dată printr-un intermediar, Silviu Stăncilă, cel care de altfel a și purtat negocierile între cele două părți.
Cristian Plută este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; George Mirel Cristescu este acuzat de dare de mită și delapidare, iar Silviu Stăncilă este acuzat de instigare și complicitate la dare de mită.
Procurorii DNA au efectuat, luni dimineața, percheziții la Administrația Spitalelor București într-un dosar de corupție legat de achiziții publice și numiri în funcții de conducere.

Vezi si

Sărbătoare: Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Tradiții și obiceiuri

Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 iulie. …