Wednesday , September 28 2022

Dezastru la ultima probă de la Bac: Peste 50% dintre elevii bucureşteni au dat foile goale

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului de anul acesta nu pare să aibă rezultate mai bune ca cea din vară. Peste 50% dintre elevii bucureşteni au dat foile de examen aproape goale la ultima probă a examenului, aceea selectată la alegere. V
Elevii de liceu au susţinut vineri ultima probă a bacalaureatului, aceea selectată la alegere. Potrivit inspectorilor şcolari, mai bine de jumătate dintre elevii şcolilor din Bucureşti au părăsit sălile de clasă fără să scrie ceva pe foile de examen.
Peste 100.000 de elevi au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă. Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru proba E(a) s-au înscris 62.348 de candidaţi, la proba E(b) – 945 de candidaţi, proba E(c) – 78.082 de candidaţi, proba E(d) – 60.345 de candidaţi. Probele E sunt cele scrise.
Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afişate la 4 septembrie, iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse până la ora 20.00 a aceleiaşi zile. Contestaţiile vor fi rezolvate în intervalul 5-6 septembrie, iar în 7 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Rata de promovare a bacalaureatului în sesiunea iunie-iulie 2011 a fost de 45, 7, cea mai mică din ultimii 10 ani.
Peste 80.000 de contestaţii au fost depuse în urma examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel naţional. Dintre acestea aproximativ 50.000 erau la matematică şi la limba română. Restul contestatiilor au fost depuse pentru rezultatele la biologie, aproximativ 9.500, la georgrafie, peste 4.900, la fizică – 3.156, iar la istorie 3.281.
La prima sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au înscris peste 200.000 de candidați, iar potrivit Ministerului Educaţiei 661 au fost eliminaţi în timpul testelor, pentru fraudă.

Vezi si

Vremea în octombrie: temperaturile și precipitațiile vor fi în limitele normale ale perioadei

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în următoarele patru săptămâni, vremea, în România, nu va …

One comment

  1. Oricum , procentul de promovare este prea mare . Nu cred ca jumatate din cei picati in vara s-au pus cu burta pe carte si in doua luni au facut ce n-au reusit in patru ani .La nivelul invatamantului de astazi si dupa gradul de interes manifestat de elevi , procentul de promovare ar fi pe undeva la 25 %.