Wednesday , February 8 2023

Deputatul Nicolae Paun, care vrea ingreunarea arestarii preventive, in vizorul DNA pentru frauda

nicolae paun

Procurorii DNA fac un control la firma Niky Scorpion Alcom, in spatele careia ar fi deputatul Nicolae Paun, societate la care sotia parlamentarului este consilier juridic, in casieria firmei fiind gasiti peste 800.000 de lei, suma care nu a putut fi justificata, potrivit unor surse judiciare.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus efectuarea unui control antifrauda, marti, la SC Niky Scorpion Alcom SRL si SC Pedros Impex SRL, intr-un dosar aflat in lucru, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
Potrivit surselor citate, controlul este in derulare la SC Niky Scorpion Alcom, societate in spatele careia s-ar afla Nicolae Paun, deputat din partea minoritatilor nationale (Partidului Rromilor “Pro-Europa”), iar verificarile vizeaza perioada din 1 ianuarie 2014 pana in prezent.
Nicolae Paun, alaturi de noua deputati PSD – Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Paslaru, Catalin Radulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au initiat proiectul de modificare a Codului penal.
Proiectul arata ca masurile preventive pot fi dispuse “daca exista probe concrete din care rezulta dincolo de orice indoiala ca o persoana care a savarsit o infractiune si daca sunt necesare in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al impiedicarii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmarirea penala sau de la judecata, ori al prevenirii savarsirii unei alte infractiuni”.
Deputatul Nicolae Paun are, potrivit declaratiei de avere din 26 mai 2015, o casa de 120 metri patrati, cumparata in anul 1994 si un autoturism Opel din 2009.
Nicolae Paun a obtinut, in anul fiscal anterior declaratiei de avere, venituri de circa 64.000 de lei de la Camera Deputatilor, iar sotia sa, Cristina Paun, a incasat 16.000 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL.
ziare.com

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …