Sunday , December 4 2022

Deputatul Alin Trasculescu a demisionat din Parlament

Alin Trăşculescu şi-a anunţat, marţi, demisia din Parlamentul României. Deputatul democrat-liberal a primit încurajări din partea colegilor săi de partid imediat după ce a declarat că renunţă la funcţia de parlamentar.
Alin Trăşculescu, deputatul PDL acuzat de trafic de influenţă, şi-a înaintat marţi demisia din Camera Deputaţilor.
“Din respect pentru cetăţenii judeţului Vrancea şi pentru instituţia Parlamentului  îmi dau demisia din funcţia de deputat”, a anunţat Trăşculescu în faţa plenului Camerei Deputaţilor.
Imediat după anunţul făcut de către Trăşculescu, în timp ce acesta se întorcea spre bancă, câţiva deputaţi PDL aflaţi în rândurile 12 şi 13 i-au strigat: “Curaj Aline! Aline, vino-ncoa! Curaj!”
Cu  un minut înainte de a lua cuvântul în faţa plenului, în timp ce era aşezat în bancă şi îşi privea hârtia ce conţinea demisia sa, Trăşculescu a avut câteva schimburi de cuvinte cu liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, cu prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda şi cu preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean.
O dată cu demisia lui Trăşculescu, şedinţa plenului a fost închisă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, precizând că a luat act de anunţul democrat-liberalului şi că vacantarea postului se va face conform unui proiect de hotărâre în acest sens.
Finalul şedinţei nu a fost însă lipsit de contre între putere şi opoziţie, după ce deputatul PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Zgonea că doreşte închiderea cât mai repede a şedinţei.
“Vreţi neapărat ca la ora 13 să mai aveţi pe cineva în sală, dar nu faceţi artificii de acest fel!”, i-a spus Preda şefului Camerei.
“Eu am luat act de demisia domnului deputat”, a fost răspunsul lui Zgonea.
Deputatul PDL Alin Trăşculescu este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.
Trăşculescu, reţinut de procurorii anticorupţie, a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui.
În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.
Referatul DNA prin care procurorii cer Camerei Deputaţilor să încuviinţeze o posibilă reţinere a deputatului Alin Trăşculescu conţine o relatare a unei întâlniri dintre deputat, omul de afaceri Marian Calotă şi denunţător, întâlnire ce ar fi avut loc într-unul din birourile pe care grupul parlamentar PDL le deţine în Palatul Parlamentului. Atunci Trăşculescu ar fi sugerat că are nevoie de 200.000 de euro pentru campania electorală.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …