Deputaţii au CORECTAT „EROAREA”: Cătălin Teodorescu rămâne fără imunitate şi poate fi ARESTAT

reportersite
09 decembrie 2014, 12:54
Deputatul Catalin Teodorescu

Deputatul Catalin Teodorescu

Deputaţii au corectat „eroarea materială” şi au dat undă verde cererii de încuviinţare a arestării deputatului PDL, Cătălin Teodorescu. Rămas fără imunitate parlamentară, Teodorescu poate fi arestat, acesta fiind pus deja sub control judiciar de procurorii DNA, în dosarul Bica.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, corectarea erorii materiale în cazul deputatului PDL Cătălin Teodorescu.

„Biroul permanent a decis corectarea erorii materiale în cazul deputatului PDL Cătălin Teodorescu, imediat cum începe plenul preşedintele de şedinţă va convoca Comisia de validare şi numărare a votului care se va întruni şi va corecta eroarea materială, atât din procesul verbal cu ridicarea imunităţii domnului Teodorescu, cât şi a domnului Marko Attila”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului permanent, scrie Agerpres.
El a explicat că plenul va lua act de această corectură şi se va întruni un nou proces-verbal care va fi citit în faţa parlamentarilor.

„Eroarea cu pricina” se referea la faptul că pe lista de prezenţi a fost trecut şi deputatul UDMR, Marko Attila, deşi acesta era absent.

” A fost luată lista de prezenţă şi s-a constat că dintr-o eroare domnul Attila a fost trecut prezent. Ţinând cont că cvorumul a fost de 292 voturi, au fost 146 pentru încuviinţare, 101 împotrivă şi 9 anulate, înseamnă că toată această procedură a stat într-un singur vot”, a explica luni Ciolacu.

„Dacă se va corecta eroarea materială, se aprobă încuviinţarea”, a maispus Ciolacu, explicând că se va reduce astfel cvorumul la 291, iar votul necesar pentru încuviinţarea arestării va fi de 146 de voturi „pentru”, exact votul înregistrat săptămâna trecută.

Comisia de validare a corectat, marţi, eroarea, dând astfel undă verde cererii de aretare a lui Teodorescu.

Comisia juridică a Camerei a decis, luni, ca în cazul lui Cătălin Teodorescu să fie îndreptată eroarea materială prin care un deputat a fost trecut prezent, deşi nu a votat, şi nu să se reia votul în plen, a anunţat preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.

Ciolacu a admis că este vina sa pentru eroarea materială la votul privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, când un parlamentar a fost trecut prezent, deşi nu era în sală, şi a spus că urmează să discute în legătură cu posibila sa demisie din funcţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

‘O să discut cu domnul preşedinte al Camerei şi cu liderul de grup această situaţie. Nu are rost să aduc argumente. În momentul votului – intraseră şi domnii senatori în sală – au fost mai mulţi factori. Ne-am uitat şi noi pe înregistrări. Când am citit acel nume s-a strigat prezent. Totuşi, vina este a mea, mi-o asum, nu e nicio problemă. Oricum nu a fost o vină cu intenţie, mai ales că domnul Gabor (n.r. – Attila) era de notorietate că lipseşte’, a precizat Ciolacu după şedinţa Biroului permanent.

romaniatv.net