Thursday , December 8 2022

Declaratiile ofensatoare despre femei il costa scump pe Trump: Sotia il critica, iar colegii ii retrag sprijinul

trump1

Remarcile vulgare facute la adresa femeilor s-ar putea sa il coste scump pe Donald Trump, candidatul republican la Casa Alba.
Pana si sotia, dar si omul care ar urma sa-i fie vicepresedinte s-au delimitat de aceste comentarii, in timp ce republicani influenti i-au retras sprijinul politic.
Trump insusi a cerut scuze, dupa ce Washington Post a publicat o inregistrare din 2005 in care un microfon deschis din greseala l-a surprins facand comentarii obscene intr-o discutie despre femei cu un moderator de televiziune.
Sotia lui Donald Trump, Melania, a criticat declaratiile sotului ei privind femeile, pe care le-a descris drept “inacceptabile si ofensatoare”, dar a cerut opiniei publice sa ii accepte scuzele, relateaza AFP, citata de News.ro.
“Cuvintele sotului meu sunt inacceptabile si ofensatoare. Acestea nu reprezinta omul pe care il cunosc eu”, a transmis Melania Trump intr-un comunicat. “Are inima si mintea unui lider. Sper ca oamenii ii vor accepta scuzele, asa cum am facut si eu, si se vor concentra pe chestiunile importante cu care se confrunta natiunea noastra si lumea”, a adaugat aceasta.
Si guvernatorul statului Indiana, Mike Pence – cel care ar urma sa fie vicepresedinte daca Trump este ales presedinte pe 8 noiembrie – s-a declarat jignit de cuvintele sale. Pence nu si-a retras totusi sprijinul pentru Trump si a refuzat sa dea curs unor indemnuri de a candida in locul lui impotriva democratei Hillary Clinton.
Mult mai vehement a fost senatorul John McCain, unul dintre cei mai influenti membri ai Partidului Republican. Acesta a anuntat oficial ca nu il mai sustine pe Donald Trump in cursa pentru Casa Alba, informeaza AFP, citata de Agerpres.
Intr-un comunicat, McCain declara ca, prin comportamentul sau de saptamana aceasta, “care s-a incheiat cu dezvaluirea afirmatiilor sale degradante despre femei si laudarosenia despre agresiuni sexuale”, Trump a facut “imposibil de sustinut candidatura sa, chiar si cu conditii”.
Mai mult, presedintele Camerei Reprezentantilor, republicanul Paul Ryan, a anuntat ca nu va mai participa la un eveniment electoral alaturi de Trump, pentru ca este “scarbit” de comentariile acestuia.
Si alti lideri republicani, printre care fostul guvernator de California, actorul Arnold Schwarzenegger, si liderul majoritatii republicane din Senat, Mitch McConnell, si-au criticat vehement colegul republican. Schwarzenegger a spus chiar ca este pentru prima oara, de cand este cetatean american, cand nu va vota cu un republican la prezidentiale.

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …