Wednesday , February 8 2023

De ce a amânat Dragnea discuția despre sancționarea lui Tudorel Toader

După ce săptămâna trecută social democrații l-au criticat dur pe ministrul Justiției și au vorbit despre posibilitatea retragerii sprijinului politic, conducerea PSD a amânat luni discuția pe acest subiect. Președintele PSD anunțase cu o zi în urmă, la Slobozia, “că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Sper să ne vedem și în Coaliție”.

În schimb, luni la finalul ședinței PSD, Liviu Dragnea, a spus că ”încearcă” să se întâlnească în cursul zilei de luni cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta despre situația lui Tudorel Toader și a ordonanței de urgență care să modifice legile Justiției, dupa cum relateaza Hotnews.ro.

De asemenea, mai mulți lideri PSD au declarat înaintea ședinței de partid că nu se impune sancționarea ministrului Justiţiei. Marian Oprișan a spus despre Tudorel Toader că “știe cu ce să mănâncă justiția” iar zvonurile privind remanierea acestuia sunt “povești de adormit copiii”.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu susține că este foarte grea găsirea „unei personalităţi de talia lui Tudorel Toader”, fiind de părere că plecarea unui ministru nu trebuie să ţină numai de stările unor membri ai PSD.

În acest context, conducerea Camerei Deputaților a amânat votul final pe moțiunea simplă depusă de opoziție la adresa lui Tudorel Toader pentru săptămâna viitoare iar Comitetul Executiv al PSD a fost convocat pentru data de 22 martie.

Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că Dragnea nu intenționează să-l remanieze pe Tudorel Toader, ci doar să pună presiune pe acesta pentru a emite OUG-urile pe legile Justiției. “E extrem de riscant să schimbi ministrul cu Iohannis în campanie electorală. I-am ridica mingea la fileu. Problema cu Tudorel Toader trebie rezolvată intern fără să ajungem la remaniere”, au explicat sursele citate.

De altfel, există presiuni puternice la nivel european asupra Guvernului de a nu se emite noi ordonanțe care să modifice legile justiției. “Există așteptări ca premierul să explice oficialilor europeni conținutul viitoarelor OUG-uri pe justiție în special, pe actul normativ privind Codurile Penale”, susțin sursele Hotnews.ro.

Vezi si

Turcia: Salvatorii români au scos de sub dărâmături un copil și pe părinții lui. Micuțul era decedat

Prima misiune a echipei de căutare-salvare trimisă de România în Turcia s-a încheiat. Salvatorii au …