Friday , March 1 2024

Dan Diaconescu este acuzat de şantaj. Procurorii cer 9 ani de închisoare

dan-diaconescu

Procurorii DNA îl acuză pe Dan Diaconescu de şantaj, consideră că acesta a denigrat justiţia şi le-au cerut judecătorilor o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru acesta.
Procurorul DNA le-a cerut judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 să îl condamne pe Dan Diaconescu pentru două infracţiuni de şantaj.
Pentru fiecare dintre cele două infracţiuni procurorul a cerut câte 9 ani de închisoare, însă conform legislaţiei româneşti pedepsele ar urma să se contopească, astfel că dacă magistraţii vor da curs acestei cereri Diaconescu ar urma să ispăşească o singură condamnare, de 9 ani.
Procurorii au cerut această pedeapsă foarte mare motivând faptul că pe tot parcursul anchetei Dan Diaconescu a avut o atitudine nesinceră. Procurorul DNA l-a acuzat pe acesta că a minţit în permanenţă, atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa judecătorilor. Mai mult, el ar fi continuat să defăimeze organele judiciare. De asemenea, Dan Diaconescu mai este acuzat că a criticat atât ancheta făcută de procurori, cât şi modul în care s-a derulat acest proces şi că în permanenţă a încercat să tragă de timp.
Procurorul spunea că Dan Diaconescu a încercat inclusiv să mute acest dosar, referindu-se la acţiunea de joi de la Curtea de Apel Bucureşti, când s-a judecat o cerere de strămutare, făcută de Dan Diaconescu, ea fiind însă respinsă.
Procurorul susţine că toate acestea sunt dovezi care vin în psrijinul probelor strânse până acum împotriva lui Dan Diaconescu în acest dosar.

Vezi si

Bunicuța traficantă de droguri la 87 de ani. Pungi pline cu cocaină și canabis găsite în casa ei din Ialomița

Poliţiştii şi procurorii au destructurat un grup infracţional specializat în traficul de droguri, care era …