Wednesday , June 19 2024

Cămătar din Vicov, reținut pentru șantaj

Gheorghe U., de 61 ani, din Vicovu de Sus, cunoscut drept valutist și cămătar în zonă, a fost reclamat la începutul lunii de o femeie de 48 de ani că i-a constrâns psihic și moral pe ea și pe soțul ei, amenințându-i că îi va evacua din locuința ce le apar­ține, ca urmare a două împrumuturi acordate acestora (de 4.000 euro și 7.300 de dolari americani), cu scopul de a primi înapoi suma de 120.000 de euro sau vila celor doi soți. Individul a fost reținut după ce a fost prins la ieșirea din casa oamenilor șantajați având asupra sa 3.000 de euro primiți de la aceștia, o parte din bancnote fiind marcate anterior de către polițiști.

În  data de 4 iulie 2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a fost sesizat prin plângere de către o femeie cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de șantaj, fiind întocmit un dosar penal ce a fost înaintat Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava spre documentarea activității infracționale.

Polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, au stabilit faptul că Gheorghe U., de 61 ani, din localitatea Vicovu de Sus,  cunoscut în zonă drept cămătar și valutist, începând din luna aprilie 2023 i-a constrâns psihic și moral pe o femeie de 48 ani și pe soțul acesteia, prin amenințări indirecte, că îi va evacua din locuința ce le aparține, ca urmare a două împrumuturi acordate acestora în cuantum de 4.000 euro și 7.300 de dolari americani, cu scopul de a dobândi în mod injust suma de 120.000 de euro sau imobilul în care aceștia locuiesc.

După activități investigative și de cercetare penală complexe, având în vedere specificul infracțiunii cercetate, s-a procedat la valorificarea unui moment operativ (asimilat flagrantului), ocazie cu care în data de 13 iulie 2023, bărbatul de 61 de ani a fost interceptat de către polițiști în parcarea unui magazin din  Vicovu de Sus, după ce anterior ieșise din locuința persoanei vătămate.

În urma efectuării percheziției corporale, s-a identificat asupra sa suma de 3.000 euro, o parte dintre bancnote fiind marcate anterior de către polițiști în vederea probării activității infracționale.

A fost făcută și o percheziție domiciliară la locuința suspectului de 61 de ani din Vicovu de Sus, fiind identificate și ridicate înscrisuri cu o potențială valoare probatorie, ce urmează a fi examinate și analizate.

Bărbatul de 61 de ani a fost condus la sediul I.P.J. Suceava şi s-a dispus reţinerea sa pentru o  perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …