Wednesday , February 28 2024

Dan Diaconescu a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru santaj

dan_diaconescu

Dan Diaconescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că s-a folosit de calitatea sa de la postul OTV pentru a şantaja mai multe persoane. Sentinţa nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.
DAN DIACONESCU a fost condamnat la trei ani de închisoare cu exceutare. Procurorul de şedinţă al DNA a cerut pe 6 decembrie instanţei Judecătoriei Sectorului 1 condamnarea lui Dan Diaconescu la două pedepse a câte nouă ani de închisoare pentru două infracţiuni de şantaj.
De asemenea, procurorul a mai cerut pentru Doru Pârv o pedeapsă de opt ani de închisoare şi pentru Mitruş Ghezea o pedeapsă şapte ani de închisoare pentru şantajarea mai multor persoane prin intermediul unor emisiuni de televiziune realizate de OTV.
Procurorul Cameluş Păduraru a mai solicitat ca cei trei inculpaţi să plătească, în solidar, 30.000 euro şi 42.000 lei primarului comunei Zărand, Ion Florin Moţ, suma pe care edilul le-a remis-o acestora în urma şantajului exercitat în perioada mai – septembrie 2009.
Potrivit unui comunicat al DNA, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei ‘Atac la persoană’.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada mai – septembrie 2009, inculpatul Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul coinculpatului Pârv, asupra unui primar al unei comune din judeţul Arad, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.
Sursa citată menţionează că, sub presiunea acestor ameninţări, primarul respectiv i-a remis efectiv inculpatului Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.
DNA precizează că, în cursul lunii aprilie 2005, inculpatul DAN DIACONESCU a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii, cât şi indirect, prin intermediul inculpatului Ghezea, realizatorul emisiunii ‘Semnal de alarmă’, difuzată pe acelaşi post de televiziune, asupra unui om de afaceri, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …