Friday , April 26 2024

CUTREMUR puternic în Vrancea. Cel mai mare seism din ultimii patru ani

cutremur

Un seism cu o magnitudine de 5.5 pe Richter s-a produs duminică dimineață în Vrancea la o adâncime de 134 de km, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.
Seismul a avut până acum o replică cu magnitudinea de 2,7, produsă la ora 08:10.
Cutremurul s-aprodus în jurul orei 04:37 și s-a simțit destul de serios și în București.
“Era de așteptat să vină și un cutremur mai mare. În Vrancea a fost simțit destul de bine, magnitudinea a fost de 5, 5  la o adancime destul de mare dar nu s-au produs pagube, lumea este obișnuită cu astfel de cutremure. Este posibil sa aibă replici, dar vor fi multe și mai mici ca intensitate,  dacă vor exista”, a declarat la România TV, Ștefan Tătaru, coordonator la Stația Seismică Vrâncioaia.
Potrivit acestuia, este cel mai mare cutremur produs în România în ultimii opt ani.
Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat că sunt posibile replici de până în magnitudinea 4.
Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.
Sâmbătă, în Galaţi s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 şi 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost şase seisme, cu magnitudini între 2,5 şi 3,8 grade.
Ultimul cutremur în Galaţi s-a produs duminică, la ora 5.35 şi a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la aproape o oră după cutremurul de 5,5 grade produs în Vrancea.

Vezi si

ANPC: Consumatorii să refuze să cumpere produse din pește despre care au îndoieli privind gradul de prospețime

Consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită aspectului exterior al produselor din pește și chiar …