Sunday , May 26 2024

UPDATE: Cutremur produs în Irak. Cel puţin 328 de morţi şi peste 2.500 de răniţi

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,3 produs în Irak, duminică seară, a lăsat în urmă peste 320 de morţi.
 
cutremur iraq

UPADTE, ora 10.35. Bilanţul victimelor a fost revizuit dramatic, sunt cel puţin 328 de morţi şi peste 2.500 de răniţi, potrivit agenţiei oficiale de stat din Iran. Cifrele indică faptul că acesta este seismul care a provocat cele mai multe victime în Iran, în ultimii 14 ani. Pe 22 decembrie 2003, un cutremur de 6,6 a omorât între 26.271 şi 43.200 oameni. 
Stire initiala: Cel puţin 210 oameni au fost ucişi în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 grade care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak, iar alte peste 1.700 de persoane au fost rănite, în timp ce echipele de salvare continuă să caute victimele sub dărâmături, potrivit autorităţilor din cele două ţări, scrie Reuters citat de News.ro.
Cele mai mari distrugeri sunt pe partea iraniană, unde autorităţile au anunţat că 141 de oameni şi-au pierdut viaţa. O agenţie locală de ştiri spune şi că sunt aproape o mie de răniţi.
Seismul a avut loc pe partea irakiană, la o adâncime de 23 de kilometri, potrivit USGS, şi a scos din case mii de oameni.
Cel puţin 150 de persoane au fost rănite şi mai multe clădiri s-au prăbuşit, dar până în acest moment nu se ştie cu exactitate cât de mari sunt pagubele materiale.
Alimentarea cu electricitate pe o rază de zeci de kilometri a fost întreruptă, în urmă mişcării telurice.
Cutremurul s-a resimţit în mare parte din teritoriile irakian şi iranian, dar şi în Turcia şi Kuweit.

Vezi si

Trei ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră români după ce au trecut ilegal granița furând de la un polițist de frontieră ucrainean un pistol cu bile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni …