Saturday , May 18 2024

Biden l-a convins pe Netanyahu să nu atace Iranul. Ministrul Gantz: Israelul va cere un preț la momentul potrivit

Israelul a anulat un contraatac împotriva Iranului, pe care îl plănuise duminică dimineață, după ce președintele american Joe Biden l-a convins pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să renunțe, în urma unei convorbiri telefonice, scrie presa israeliană, preluând New York Times.

Președintele american Joe Biden l-a descurajat pe premierul Benjamin Netanyahu să dea undă verde unui atac de represalii imediate împotriva Iranului, după ce Teheranul a lansat aseară aproximativ 300 de drone de atac și rachete asupra Israelului, relatează New York Times, potrivit Times of Israel.

Mai mulți membri ai cabinetului de război al Israelului au fost în favoarea lansării unui atac-ripostă împotriva Iranului, dar lipsa unor pagube serioase provocate de Iran, pe lângă discuția lui Netanyahu cu Biden, a dus la anularea acestuia. Oficiali americani au precizat pentru NYT că Biden i-a spus lui Netanyahu că apărarea Israelului împotriva barajului de drone și rachete iraniene a fost „o victorie strategică majoră” și că nu este nevoie de represalii israeliene.

Israelul va „cere un preț” la momentul potrivit din partea Iranului, ca răspuns la atacul cu drone și rachete de sâmbătă noapte, a declarat ministrul cabinetului de război Benny Gantz.

Într-o declarație făcută publică cu puțin timp înainte de întrunirea cabinetului de război al Israelului, Benny Gantz a spus: „Vom construi o coaliție regională și vom cere prețul de la Iran în modul și la momentul potrivit pentru noi”, scrie BBC. „Și, cel mai important, în fața dorinței dușmanilor noștri de a ne face rău, vom continua să fim uniți și să devenim mai puternici”, a mai adăugat el.

 

Vezi si

Teritoriu ucrainean de 278 km pătrați capturat în șapte zile, cel mai important câștig al Rusiei într-un an și jumătate

Armata rusă a preluat sub controlul său un teritoriu de 278 kilometri pătrați într-o săptămână …