Sunday , April 28 2024

Cele sapte spitale de top din Romania, dupa noua clasificare

Sapte spitale au competente "foarte inalte", sustine ministrul Sanatatii, Cseke Attila
Sapte din cele 352 de spitale publice sunt de competenta “foarte inalta”, sustine ministrul sanatatii Cseke Attila. Acesta atrage insa atentia ca, daca nu isi rezolva anumite probleme, vor fi declasificate la inceputul anului viitor.
Ministrul Sanatatii a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax, ca spitalele vor primi bani de la 1 iunie in functie de clasa in care se afla. El a precizat ca peste 95 la suta dintre spitalele aflate in reteaua Ministerului Sanatatii si a autoritatilor locale au ordin de clasificare, respectiv 335 de unitati sanitare cu paturi. Dintre acestea, majoritatea, respectiv 123, sunt in clasa a IV-a de competenta, 92 sunt in clasa a V-a monospecialitate, in special de boli cronice, 35 sunt in categoria a III-a, 14 in categoria a II-a, iar 21 de unitati sanitare sunt in clasa I M, aici fiind majoritatea institutelor nationale.
Cele sapte spitale care au intrat in categoria I: Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul Universitar din Capitala, precum si spitalele de urgenta din Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi si Constanta.
Cseke Attila spune ca si-a asumat masuri radicale despre care nimeni nu credea ca cineva va fi in stare sa le aplice, care au dus la scaderea numarului unitatilor sanitare cu o suta, in urma reorganizarii si reprofilarii, dar si la finantarea lor, din 1 iunie, in functie de clasificare.

Vezi si

Poșta Română a început sâmbătă distribuirea în avans a pensiilor aferente lunii mai

Compania Poşta Română anunță că sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor …