Friday , December 1 2023

Ce arată imaginile de pe camerele de supraveghere în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca. Mircea Beuran NU se afla in sala de operatie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a spus, luni seara, că imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timp ce femeia a luat foc pe masa de operație din Spitalul Floreasca îi poate afecta emoțional de privitori, transmite Digi24.ro. „Filmul evenimentelor este lămurit pentru Corpul de control. Cauzalitatea lor este încă de evaluată. Imaginile vă pot afecta emoțional”, a spus Moldovan, luni seara, la TVR 1.

Pentru a afla cine și ce a greșit, membrii Corpului de Control al Ministerului Sănătății au văzut şi cadrele filmate de camerele de supraveghere, care arată că medicul Mircea Beuran nu era în sala de operaţie când pacienta lui a fost supusă intervenției.

„Se vede filmul evenimentelor, intervenția chirurgicală care s-a desfășurat, în cadrul căreia s-a produs accidentul cu incendiul și cu participarea ficărui membru al echipei. Este o filmare care lămurește foarte mult lucrurile”, a precizat ulterior, la Digi24, Horațiu Moldovan.

„Este evident că a fost folosit un biocid care era inadecvat, care era destinat dezinfecției mâinilor personalului care lucrează în sala de operații. Acest biocid este cu un grad ridicat de inflamabilitate”, având un conținut ridicat de alcool, iar combinația cu bisturiul electric a fost fatală, a explicat Horațiu Moldovan.

Conform imaginilor, incendiul a început la foarte scurt timp după debutul intervenției și a durat în jur de 10 minute, dar intensitatea fenomenului a fost mare, a povestit la Digi24 Horațiu Moldovan.

Citește articolul integral pe Digi24.ro

Vezi si

Un polițist botoșănean s-a sinucis pe mormântul fetiței sale, Andreea, chiar în ziua de Sf. Andrei

Un poliţist a fost găsit mort, joi, 30 noiembrie, în cimitirul din Vlăsineşti, judeţul Botoşani. …