Thursday , December 7 2023

CCR: Revocările lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase, constituţionale

Plenul CCR a respins cu majoritate de voturi sesizările PDL cu privire la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului şi la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
“În ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.l) din Constituţia României, s-a întrunit pentru a soluţiona sesizările de neconstituţionalitate formulate de domnul Vasile Blaga, precum şi de un număr  de 28 de senatori aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.
În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate.
Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată într-un comunicat al Curţii Constituţionale.
În aceeaşi şedinţă, Plenul Curţii Constituţionale a soluţionat sesizările de neconstituţionalitate formulate de Roberta Alma Anastase, precum şi de un număr de 58 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate”, se mai arată în comunicatul CCR.
Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor.

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …