Saturday , December 3 2022

Cazul bebelusilor infectati: Parintii micutilor vor sa dea statul in judecata

bebelus arges

Cativa dintre parintii copiilor din Arges diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic vor sa dea statul in judecata.
Potrivit bunicului celui de-al treilea copil decedat, parintii urmeaza sa formeze o asociatie, relateaza Mediafax. Alexandru Anghel afirma ca parintii vor sa afle ce s-a intamplat si isi doresc ca cineva sa-si asume responsabilitatea pentru cele intamplate.
“Vreau sa imi spuna cineva ce s-a intamplat cu nepotica mea. Asta e singura dorinta pe care o am momentan. Dar, cineva trebuie sa si raspunda pentru ce ni s-a intamplat. O sa ne constituim si cu celelalte familii intr-o asociatie si o sa dam in judecata institutiile care nu si-au facut treaba”, a declarat acesta.
Intre timp, trupul celui de-al treilea copil decedat a ajuns la Pitesti, iar inmormantarea va avea loc joi. Acesta a murit marti, la Spitalul “Marie Curie”, din cauza complicatiilor bolii. Nu se stie insa ce a declanasat boala, afirma dr. Mihaela Balgradean, sefa Sectiei Nefrologie de la Spitalul “Marie Curie”.
In prezent, la Marie Curie mai sunt internati noua copii diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic, sase dintre ei la sectia de Nefrologie si trei la Terapie Intensiva.
In plus, in spitalele din Arges sunt internati inca 42 de copii cu infectii digestive. Doi au fost deja transferati in Bucuresti, in cazul lor confirmandu-se infectia cu rotavirus.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …