Saturday , December 3 2022

Cardul de sănătate, amânat din nou. Devine obligatoriu de la 1 septembrie

card sanatate

Utilizarea cardului de sănătate, care de mâine trebuia să fie obligatorie, se amână din nou. Este deja a şasea oară când se întâmplă acest lucru. Deşi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţase că din 1 august cardul de sănătate va deveni obligatoriu fără nicio excepţie, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anunţat că termenul a fost amânat.
Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Realitatea TV că fiind perioada concediilor s-a decis amânarea obligativităţii cardului de sănătate.
“În ultima lună, foarte puţine persoane s-au prezentat la casele de asigurări pentru a-şi lua cardul de sănătate. A crescut, în schimb, cererea pentru cardul european de sănătate. Ne-am gândit să nu îi lăsăm pe cetăţeni fără servicii medicale”, a afirmat preşedintele CNAS.
Conform acestuia, la nivel naţional, aproximativ 350.000 de carduri de sănătate nu au fost ridicate.
“Cardul este obligatoriu pentru cei care îl au”, a mai spus preşedintele Casei.
Vasile Ciurchea a mai afirmat că procentul de utilizare este extrem de mare: 75% din totalul serviciilor medicale acordate.
De exemplu, în Bucureşti, din 14.000 de persoane identificate, care nu şi-au ridicat cardul şi care au primit SMS pentru a merge să îşi ia cardul de la Casa de Sănătate a Municipiul Bucureşti, doar 2.000 de persoane s-au prezentat.
Întrebat dacă există o problemă cu asigurarea mentenanţei cardului de sănătate, preşedintele CNAS a afirmat că “nu este nicio problemă”.
“Asigurarea mentenaţie nu este o problemă. S-a organizat o licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni. Acea firmă în insolvenţă nu este în contractul cu CNAS”, a spus Vasile Ciurchea.
 

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …