Monday , January 30 2023

Biserica lamureste problema interzicerii cununiilor sambata

nunta

Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, a negat informaţiile apărute în presă, potrivit cărora Biserica ar interzice cununiile în zilele de sâmbătă.
Informaţiile potrivit cărora Biserica interzice oficierea cununiilor în zilele de sâmbătă a fost negată.
Contactat de Libertatea, Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat că, în continuare, Biserica va oficia cununiile şi în zilele de sâmbătă.
Valul de nemulţumiri legat de hotărârea Bisericii de a interzice nunţile sâmbăta s-a iscat în urma unei declaraţii a unui preot din Bârlad.
“Este o orânduială canonică a bisericii prin care se prevede ca slujbele religioase de cununie sã se facã numai dupã oficierea Sfintei Liturghii. Biserica trebuie să-si intre în drepturi. Asa cum o lege trebuie respectatã în stat, asa trebuie respectatã si legea bisericească, care nu este de un an – doi, ci este de 2000 de ani. Taina cununiei, asa cum o cere Biserica, trebuie fãcutã din credintă. Dacã unii o fac pentru falã si dar, asta este treaba lor. Această obisnuintă de a se face taina cununiei sâmbãta este o orânduială oarecum impusã de vremurile comuniste, care s-a perpetuat si în zilele noastre”, a declarat preotul Vasile Laiu, paroh al Bisericii “Sf. Ilie” din Bârlad citat de vrn.ro.
 

Vezi si

Întâlnire a liderilor PNL la Vila Lac. Ciucă dă asigurări că rotația cu PSD se va face conform protocolului

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a dat asigurări colegilor săi, la întâlnirea de duminică de la …