Saturday , November 26 2022

Bilanţul victimelor tornadelor din SUA a ajuns la 35 de morţi

tornada

Cel puţin 35 de persoane au murit din cauza tornadele care s-au produs duminică şi luni în sudul şi în centrul Statelor Unite, zone ameninţate marţi seara de un nou front, anunţă presa americană.
Tornadele au provocat pagube importante în cel puţin şase state. Potrivit CNN, cel puţin 17 persoane au murit luni în Mississippi, Alabama şi Tennessee, după ce alte 18 persoane au fost ucie duminică în Arkansas, Iowa şi Oklahoma.
Serviciile de meteorologie au avertizat că “furtuni importante”, însoţite de grindină de mărimea unei mingi de baseball, sunt aşteptate în estul şi în sudul statului Mississippi, în vestul statului Alabama şi în estul statului Louisiana.
Peste 70 de milioane de persoane erau ameninţate marţi seara de noile intemperii, potrivit serviciilor meteorologice americane.
Preşedintele Barack Obama, întors de curând dintr-un turneu diplomatic în Asia, a transmis condoleanţe victimelor şi a promis ajutoare din partea statului federal. “Vreau ca toată lumea să ştie că ţara voastră este aici pentru a vă ajuta să faceţi faţă (situaţiei) şi să reconstruiţi pe termen lung”, declarase el, la Manilla.
În mai anul trecut, cel puţin 20 de persoane, printre care şapte copii, au murit după ce tornade puternice au devastat Oklahoma.
Statele Unite sunt una dintre ţările cu cele mai mare număr de tornade din lume, cu o medie de 1.200 de tornade într-un an. Statele Texas, Oklahoma, Kansas şi Florida sunt afectate în special. (Mediafax)

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …