Thursday , June 30 2022

Berceanu: La alegerile din PDL să avem o persoană la partid şi alta la Guvern, Boc să rămână premier în 2011

Preşedintele PDL Emil Boc trebuie să rămână premier cel puţin până la sfârşitul anului, a declarat, luni, senatorul Radu Berceanu, adăugând, în acest context: “La aceste alegeri trebuie să avem la partid o persoană şi la Guvern o persoană”.
“Cu Emil Boc preşedinte de partid şi prim-ministru am văzut cam ce se poate face şi cred că ar fi bine ca atunci când partidul este într-o astfel de situaţie, preşedintele de partid să fie altcineva decât cel care este desemnat de partid prim-ministru, pentru că dacă la partid ar fi fost o persoană puternică, implicată, organizată, care ar fi pus în aplicare susţinerea cabinetului Boc, cred că s-ar fi înţeles mai bine de ce se fac anumite lucruri, ce efecte au anumite lucruri şi nu am fi fost în situaţia absolut paradoxală să mărim 80% din pensiile militarilor şi să avem greve ale militarilor, de exemplu”, a spus Berceanu.
El a arătat că Guvernul a lucrat sub o presiune foarte mare şi nu a putut să se ocupe de explicarea măsurilor, iar acest lucru ar fi trebuit să o facă partidul. Liderul PDL a spus că ar fi fost bine dacă la partid ar fi fost cineva care să fi organizat un astfel de demers.
“Cred că la aceste alegeri trebuie să avem la partid o persoană şi la Guvern o persoană. Susţin în continuare că Emil Boc trebuie să rămână la Guvern prim-ministru până când măcar o parte din măsurile pe care le-a luat îşi vor arăta efectele, altfel o să fim în situaţia în care vine un alt prim-ministru, efectele măsurilor luate încep să se vadă şi toată lumea crede că acel prim-ministru care vine determină lucrurile bune şi că tot ce a fost rău a fost datorită celuilalt, ceea ce nu este corect. Cred că cel puţin până la sfârşitul acestui an ar trebui să rămână Emil Boc la Guvern”, a adăugat Berceanu.
Senatorul PDL a spus că de altfel el şi preşedintele de organizaţiei Cluj au fost singurii care au votat în partid pentru menţinerea lui Boc la Guvern, iar ceilalţi au fost pentru schimbarea de urgenţă a acestuia. El a adăugat că toţi ceilalţi şi-au schimbat părerea fără să justifice.
Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu şi-au lansat, luni, candidaturile pentru şefia PDL.
Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat, în urmă cu aproximativ o lună, susţinerea pentru Emil Boc în cursa pentru şefia partidului.
Anterior, el a declarat că a demarat discuţii în coaliţie pentru relansarea încrederii în actul de guvernare, una dintre soluţii fiind înlocuirea lui Emil Boc cu un premier indepenedent.
Băsescu a mai spus că l-a avertizat pe actualul premier în legărură cu posibilitatea pierderii majorităţii în Parlament, menţionând că în acea situaţie va propune, dacă o moţiune de cenzură va trece, un premier independent.

Vezi si

48 de percheziții în țară într-un dosar de delapidare a 22 de milioane de lei dintr-un fond privat de pensii

Poliția a pus în aplicare, joi, 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate …