Friday , February 3 2023

Băsescu: Situaţia din România aparent este bună

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, miercuri, vicepremierului britanic Nick Clegg, în timpul unei întâlniri bilaterale, că situaţia din România “aparent este bună”, dar că trebuie finalizat procesul de reechilibrare a bugetului, în contextul măsurilor anticriză.
Şeful statului a avut, miercuri, o întrevedere bilaterală cu vicepremierul britanic, în marja Summit-ului OSCE din Kazahstan, context în care Clegg s-a interesat de situaţia din România.
“Aparent este bună. Trebuie să echilibrăm bugetul. (…) Întregul sistem trebuie schimbat”, a explicat Traian Băsescu, la începutul întrevederii bilaterale cu Nick Clegg.
La rândul său, oficialul britanic a amintit că miercuri a fost Ziua Naţională a României: “Am auzit că este Ziua Naţională a ţării dumneavoastră. E fantastic”.
Tot miercuri, şeful statului român a mai avut întâlniri bilaterale cu omologul său kazah, Nursultan Nazarbayev, şi cu Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale, Knut Vallebak.

Vezi si

Trei români morți și mai mulți răniți după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia. Autocarul, înmatriculat în România, se îndrepta spre Italia

Trei români au murit în urma unui accident de autocar produs vineri în Slovenia, iar …