Saturday , February 4 2023

Barna: Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, alegerile ar trebui organizate. Dacă numărul cazurilor creşte, nu se mai poate pune problema de alegeri

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat miercuri seara că, dacă lucrurile rămân “într-o zonă controlabilă”, alegerile parlamentare ar trebui organizate, dar dacă numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus va creşte, nu se va mai pune problema organizării alegerilor, relateaza Agerpres.

“În momentul de faţă, calendarul este cu alegeri în 6 decembrie. Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate acest alegeri”, a spus Dan Barna, la TVR1. El susţine că există un joc “de-a şoarecele şi pisica între Guvern şi Parlament” şi că în loc ca atenţia să fie concentrată pe sănătate, “este o cafteală politică în desfăşurare”, motiv pentru care este nevoie, cât mai rapid, de o majoritate în Parlament şi de a avea un Guvern prin care să poată fi luate eficient măsuri împotriva pandemiei.

Dan Barna a spus că, deocamdată, ne aflăm într-un vârf al numărului de cazuri şi dacă acesta va creşte “şi lucrurile se duc spre mai multe mii, deja nu se va mai putea pune problema de alegeri”.

Copreşedintele USR PLUS consideră că miza o reprezintă capacitatea sistemului sanitar de a face faţă numărului de cazuri.

Cât timp sistemul funcţionează şi reuşeşte să asigure paturi la ATI pentru cei care ajung în situaţia respectivă, cu afecţiune gravă, cât timp lucrurile acestea sunt în control, şi alegerile pot să aibă loc. Dar, în momentul în care ieşi dintr-un număr mare de cazuri, amânarea lor devine o alternativă rezonabilă, evident”, a spus Dan Barna. (Agerpres)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …