Tuesday , January 18 2022

Avem un nou guvern. Cabinetul Orban a fost investit de Parlament, cu 240 de voturi

Parlamentarii s-au reunit în ședință comună luni, începând cu ora 14.00, pentru a vota guvernul premierului desemnat Ludovic Orban. Guvernul a trecut cu 240 de voturi, in timp ce pragul minim pentru obtinerea investiturii era de 233 de voturi.

PSD a anunțat că va boicota ședința, pentru a nu asigura cvorumul necesar votului. Nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința este condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Pentru cabinetul condus de liderul PNL au votat 240 de senatori și deputați liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților și câțiva dintre parlamentarii PSD și Pro România.

Liberalul Florin Roman a anuntat ca cvorumul a fost asigurat, fiind prezenti 240 de parlamentari, asta in conditiile in care la inceput 11 parlamentari nu si-au putut folosi cartelele de validare, fie pentru ca le-ar fi uitat, fie din cauza unor erori. Guvernul avea nevoie de 233 de voturi pentru a fi investit.

Practic, toti cei prezenti in sala, deputati si senatori, au votat investirea Guvernului Orban.

In afara de PSD, Pro Romania a anuntat, prin Victor Ponta, ca nu va fi prezent la votul de investitura. Cu toate acestea, doi membri fondatori, Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin, alaturi de alti cativa colegi de partid, au votat executivul liberal.

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …

One comment

  1. Intrebarea este urmatoarea. Ce ”MARE” candidat la PRESEDENTIE trece testul sau Interviul de angajare al lui MANDACHI …..macar 60 la suta ?