Avem un nou guvern. Cabinetul Orban a fost investit de Parlament, cu 240 de voturi

reportersite
04 noiembrie 2019, 16:57

Parlamentarii s-au reunit în ședință comună luni, începând cu ora 14.00, pentru a vota guvernul premierului desemnat Ludovic Orban. Guvernul a trecut cu 240 de voturi, in timp ce pragul minim pentru obtinerea investiturii era de 233 de voturi.

PSD a anunțat că va boicota ședința, pentru a nu asigura cvorumul necesar votului. Nu au fost prezenți nici președinții celor două camere ale Parlamentului, iar ședința este condusă de senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Pentru cabinetul condus de liderul PNL au votat 240 de senatori și deputați liberali, USR, UDMR, PMP, ALDE, ai minorităților și câțiva dintre parlamentarii PSD și Pro România.

Liberalul Florin Roman a anuntat ca cvorumul a fost asigurat, fiind prezenti 240 de parlamentari, asta in conditiile in care la inceput 11 parlamentari nu si-au putut folosi cartelele de validare, fie pentru ca le-ar fi uitat, fie din cauza unor erori. Guvernul avea nevoie de 233 de voturi pentru a fi investit.

Practic, toti cei prezenti in sala, deputati si senatori, au votat investirea Guvernului Orban.

In afara de PSD, Pro Romania a anuntat, prin Victor Ponta, ca nu va fi prezent la votul de investitura. Cu toate acestea, doi membri fondatori, Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin, alaturi de alti cativa colegi de partid, au votat executivul liberal.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Nelu 04/11/2019 la ora 18:17 -

    Intrebarea este urmatoarea. Ce ”MARE” candidat la PRESEDENTIE trece testul sau Interviul de angajare al lui MANDACHI …..macar 60 la suta ?