Sunday , September 19 2021

Atentie, soferi! De la o bere aveti dosar penal

De la 1 ianuarie, şoferii care se urcă la volan după ce au băut îşi asumă riscuri mai mari. Asta pentru că pragul alcoolemiei de la care fapta este considerată o infracţiune va scădea.
Dacă până acum, şoferii erau amendaţi până la pragul de 0,8 alcoolemie în sânge şi li se reţinea permisul timp de trei luni, după intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, pragul alcoolemiei scade la 0,5. În cazul în care sunteți prinși pe picior greșit, pe lângă suspendarea permisului de conducere vă veţi alege şi cu dosar penal şi riscaţi o pedeapsă între unu şi cinci ani de închisoare.
În plus, amenzile de circulație din legislația românească se vor majora de la începutul anului viitor. Potrivit Codului Rutier aflat in vigoare, cuantumul punctului de amenda se stabileste automat, in functie de salariul minim brut pe economie. Acesta este stabilit prin hotarare de guvern si intra in vigoare la inceputul anului. Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, prevede Codul Rutier. Asta inseamna ca punctul de amenda valoreaza 70 de lei, de la 1 ianuarie 2012, fata de 67 de lei cat este in prezent. In aceste conditii, iata cum se vor modifica cele mai frecvente amenzi date de politisti pentru abaterile de la lege.
Iniţiativa de modificare a pragului de alcoolemie aparţine Poliţiei Rutiere şi a fost aprobată de Camera Deputaţilor, în speranţa că noua modificare îi va descuraja pe şoferi să se urce la volan după ce au băut.

Vezi si

Primul județ în scenariul roșu în valul 4. Incidența în Satu Mare e peste 3 la mia de locuitori

Satu Mare este primul județ din România care intră în scenariul roșu în valul patru …

One comment

  1. si ce daca ,vom proceda ca purcica aia matoala care se certa cu politisti de la rutiera,nu dam proba biolgica si cautam procurorul si judecatorii care s-au ocupat de cazul ei.[adica culegi ei care ii face scapati si pe copilasii de bani gata procreiati in palma si care omoara oamenii pe strada]acelei purcele staborul judecatoresc a gasito nevinovata si statul ii da 150000lei din urma cu toate ca a fost suspendata deci nu a lucrat dici un minut.halal justitie,asia corupti[nu sunt multi numai 99,9%]ar trbui spazurati pi pita sa-i vada si sa priceapa si ceilalti ca nu se mai poate asa.RUSINE JEGOSILOR NEMERNICI.