Monday , October 3 2022

Atacul armat din Vitan: Agresorii au tras zece gloanţe asupra bărbatului împuşcat. Victima a fost operată

Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din Bucureşti au stabilit că agresorii au tras peste 10 gloanţe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susţin surse judiciare. Bărbatul a fost operat şi este în stare stabilă la Secţia de Terapie Intensivă, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa.
Medicul Bogdan Opriţa a precizat că bărbatul a fost adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală cu răni grave la abdomen şi la membre, dar şi cu răni mai uşoare la nivelul capului.
“Pacientul a fost operat şi în prezent este în stare stabilă, la Terapie Intensivă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.
Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declaraţie aparţine persoanei care a sunat prima la numărul de urgenţă 112 şi care a anunţat autorităţile că un om a fost împuşcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.
Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în maşină.
Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă.
Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism şi au fugit, au precizat sursele citate.
La faţa locului anchetatorii au găsit două arme, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri şi un pistol Makarov, de calibru 9 milimetri.
Anchetatorii presupun că, în momentul în care atacatorii au îndreptat armele către victimă, aceasta s-a ghemuit în spatele portierei, iar puterea gloanţelor a fost atenuată de tabla maşinii.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.
La această oră, la sediul Poliţiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane apropiate victimei.
Surse din Poliţie au declarat că strada din Sectorul 3 unde a fost găsit bărbatul împuşcat se află într-o zonă-problemă pentru oamenii legii, care au avut acolo, de-a lungul timpului, numeroase intervenţii pentru aplanarea unor conflicte.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …