Friday , February 3 2023

Amenzi de Black Friday pentru 11 firme mari, pentru practici comerciale incorecte. Altex, Flanco, Elefant, Vivre, amendate

Comandamentul Special Black Friday din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a amendat în prima zi de activitate 11 mari operatori economici pentru practici comerciale incorecte, a transmis ANPC printr-un comunicat.

„Volumul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei, dat fiind ca s-a constatat că:

-se practicau vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea
-lipsa indicării, pe site-ul societății, în mod clar și neechivoc a datei la care încetează oferta sau dacă oferta se referă la stocul de bunuri disponibil” se arată în comunicatul ANPC.

Cei 11 operatori verificați sunt:

Altex România SRL – mediagalaxy.ro
Flanco Retail SA – flanco.ro
FineStore Distribution SRL – magazin de băuturi alcoolice
Vivre Deco SA – vivre.ro
Studio Moderna SRL – top-shop.ro
Arsis Trading SRL – arsis.ro
Lc Waikiki Retail Ro SRL – lcv.ro
Elefant SRL – elefant.ro
Premium Store SRL – premiumstore.ro
Pc Garage SRL – pcgarage.ro
Evolution Prest Systems SRL – evomag.ro
„Acestor sancțiuni li s-au adăugat 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte, doar site-ul www.mediagalaxy.ro remediind abaterile pe loc.

Comandamentul Special Black Friday își continuă verificările și în perioada următoare.

ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, [email protected], la care îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document consider că ne poate fi de folos în demersul nostru, în slujba lor”, mai precizează ANPC.

Vezi si

PSD și PNL se contrazic prin comunicate în privința taxei de solidaritate

Social-democrații le cer liberalilor să-și definească poziția față de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu …