Tuesday , January 18 2022

Alegeri in SUA: Republicanii au castigat tot. Cate locuri au in Senat si in Camera Reprezentantilor

vote

Republicanii nu au castigat doar alegerile prezidentiale din SUA, prin Donald Trump, ci si cele pentru ambele Camere ale Congresului.
Astfel, republicanii vor avea majoritate si la Senat, si la Camera Reprezentantilor.
La Senat, republicanii au asigurate 51 de locuri, minimul necesar pentru o majoritate, informeaza The New York Times, miercuri, la ora locala 11:00, ora 18:00, ora Romaniei.
Aici, doar o treime dintre cele 100 de mandate au fost puse la bataie, respectiv 34. Senatorii americani sunt alesi pentru mandate de cate 6 ani, insa alegeri au loc la fiecare doi ani, pentru cate o treime dintre alesi.
In urma alegerilor de marti, insa, republicanii si-au asigurat majoritatea, in timp ce democratii au 47 de locuri, iar doua inca sunt disputate. Inaintea acestor alegeri, republicanii aveau 54 de senatori, iar democratii 44.
La Camera Reprezentantilor, republicanii aveau pana la aceeasi ora asigurate 238 de mandate din totalul de 435, deci si aici vor avea in continuare majoritate, ca si pana acum. Democratii au 191 si ramane de vazut unde vor merge restul de 6. NBC anunta ca rezultatul final ar putea fi 238-196 pentru republicani.
La alegerile din 2014, republicanii au castigat 247 de locuri, in timp ce democratii si-au adjudecat 188.
Cele doua Camere ale Congresului american sunt cele care numesc oficiali guvernamentali de cel mai inalt rang si judecatori la Curtea Suprema.
 

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …