Monday , October 3 2022

52 de persoane, între care 13 copii, salvate de poliţiştii de frontieră români în Marea Egee

salvati de romani

52 de persoane, dintre care 13 copii, care erau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde în apele Mării Egee, au fost salvate de polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în marea Egee.
Persoanele salvate au fost transportate în Portul din Chios și predate în siguranță autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.
La sfârșitul săptămânii trecute, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a primit o solicitare de intervenție referitoare la existența unei ambarcațiuni gonflabile, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta spre apele teritoriale ale Greciei, fiind în pericol de scufundare în Marea Egee. Nava Poliției de Frontieră Române s-a deplasat spre locul intervenției și a identificat barca gonflabilă semnalată, pe care se aflau zeci de persoane.
La bordul navei au fost transbordate 52 de persoane, 17 bărbați, 22 femei și 13 copii, care au declarat că provin din Siria, Kuweit, Arabia Saudită și Palestina, precizează comunicatul IGPF.
De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), alături de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale UE, detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune “EPN POSEIDON SEA”, polițiștii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 676 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene, arată sursa citată.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …