Tuesday , November 29 2022

4 ani ÎNCHISOARE pentru hackerul ROMÂN GUCCIFER. A spart mailurile sefului SRI si al lui Colin Powell

guccifer

Hackerul român Guccifer şi-a primit vineri sentinţa din partea judecătorilor, bărbatul fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. În total, Marcel Lazăr Lehel va sta după gratii 7 ani -mai are o condamnare dintr-un alt dosar- pentru că a spart mailurile directorului SRI, George Maior, dar şi pe cel al lui Colin Powell, Corina Creţu şi ale altor personalităţi.
Guccifer a explicat, în faţa instanţei, că îşi recunoaşte fapta, dar că nu consideră fapta sa ca fiind gravă, pentru că şi el a fost victima hackerilor care i-au spart, de mai multe ori, contul de mail, bărbatul alegând să nu facă nicio plângere.
În total, hackerul român va petrece 7 ani după gratii, pentru că mai are o altă pedeapsă, dintr-un alt dosar.
Dosarul lui Marcel Lazăr Lehel a fost luat în discuţie pe 26 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti (TB), unde au fost prezenţi şi avocatul europarlamentarului, dar şi un consilier al directorului SRI, Creţu şi Maior fiind părţi civile în proces.
“Am recunoscut şi recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmăririi penale. Regret faptele săvârşite. (…) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau că aş fi pericol la siguranţa naţională. Aş spune că este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fără să existe un prejudiciu material sau vătămare corporală. Probabil, toată lumea a avut într-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte şi nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atât de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu “, a spus Guccifer, în faţa instanţei.
În ciuda faptului că Guccifer şi-a recunoscut vinovăţia, reprezentantul şefului SRI a cerut ca hackerul să primească o pedeapsă orientată spre maximum.
Pe de altă parte, apărătorul Corinei Creţu a solicitat ca bărbatului să îi fie confiscate cele două laptopuri pe care le are şi telefonul mobil. Mai mult, acesta a cerut ca lui Marcel Lazăr Lehel să i se interzică să mai acceseze date informatice pe o perioadă de cinci ani.
“Să aveţi în vedere că a vizat persoane publice de notorietate naţională şi chiar mondială. Dreptul violat de inculpat este dreptul la viaţă intimă şi l-a violat în mod brutal, folosindu-se de cunoştinţe informatice”, a subliniat avocatul Corinei Creţu, în faţa instanţei.
 
 
 

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc, disponibili până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …