Sunday , April 21 2024

1 milion de lei noi, furati din conturile clientilor de angajatii Credit Europe Bank Brasov

Credit Europe Bank
Un număr de 11 braşoveni au constatat în ultimele zile că au rămas fără niciun ban în conturile deschise la banca Credit Europe Bank, sucursala Braşov, prejudiciul fiind în acest moment de 1 milion de lei, dar este posibil ca numărul păgubiţilor să crească în următoarele zile, pe măsură ce oamenii îşi vor verifica conturile.
Directorul OPC Braşov, Ionuţ Spătaru a declarat, miercuri că, începând de marţi, la sediul OPC Braşov s-au depus mai multe reclamaţii scrise şi s-au făcut mai multe sesizări telefonice cu privire la acest fenomen după ce, cele 11 persoane au mers la bancă să-şi reînoiască depozitele şi să renegocieze dobânzile.
Acestea au constatat că nu mai au niciun leu în cont fiind vorba de sume de 73.000 de euro sau 204.471 de lei, cele mai mari sume care au dispărut din conturi, dar şi sume de 60.000 de euro, 200.000 şi 100.000 de lei, în total 1 milion de lei.
Spătaru a adaugat că miercuri a fost sunat de vicepreşedintele Băncii centrale din Bucureşti şi i s-a sugerat că ar fi bine să încerce pe cale amiabilă o soluţionare a problemei.
Conducerea sucursalei din Braşov a băncii nu a dorit să dea nici un fel de declaraţii, în schimb a înmânat ziariştilor prezenţi în faţa băncii un scurt comunicat de presă în care se precizează: “Cu privire la informaţiile apărute în presă, referitoare la dispariţia unor sume de bani din conturile unor clienţi ai Credit Europe Bank Sucursala Braşov vă aducem la cunoştinţă că, în urma sesizărilor primite din partea unor clienţi ai sucursalei, în data de 30 iulie 2010, am demarat ancheta internă pentru investigarea plângerilor. Totodată, în data de 5 august 2010, am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov pentru demararea cercetărilor. Pentru a nu periclita rezultatele anchetei desfăşurate de organele de cercetare penală, nu putem da mai multe informaţii despre caz, dar vă asigurăm că vom colabora şi vom oferi acestora sprijinul nostru pentru identificarea făptuitorilor. În funcţie de rezultatul verificărilor vom întreprinde demersurile necesare astfel încât, în limitele impuse de lege, să nu fie păgubit niciun client căruia legea îi dă dreptate”, se arată în comunicatul de presă.  (Agerpres)

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …