Friday , May 10 2024

Universitatea, tinuta in sah de indecizia lui Ilies

Ilies

N pivotul Dan Ilie[ este singurul juc\tor care nu a acceptat `nc\ noua ofert\ salarial\ propus\ de club, solicit=nd timp de g=ndire p=n\ ast\zi n Adomnic\i, Ciubotariu, {old\nescu au r\mas `n curtea “studen]ilor”, dup\ ce au acceptat diminuarea temporar\ a contractelor cu 30% n t\ierile de lefuri de la echipa local\ de handbal vor afecta un num\r de 11 componen]i ai lotului, plus antrenorul Leonard Bibirig, care a cerut diminuarea salariului din proprie initia]iv\ n managerul Petru Ghervan a explicat c\ aceste m\suri vor instaura un climat de siguran]\ `n cadrul lotului, p\strarea vechilor plafoane financiare risc=nd s\ arunce gruparea sucevean\ `ntr-un colaps financiar

Conducerea echipei local\ Universitatea a finalizat cu brio negocierile pe care le poart\ de c\teva zile cu Cristian Adomnic\i, Florin Ciubotariu [i Bogdan {old\nescu, cei trei handbali[ti accept=nd `n corpore, diminuarea temporar\ a contractelor cu un procent de 30%.

Anun]ul oficial a fost f\cut, ieri, `ntr-o conferin]\ de pres\, de c\tre managerul Petru Ghervan, care a precizat c\ m\sura impus\ de club se va aplica p=n\ la data de 30 iunie. “Cei trei juc\tori au consim]it s\ `[i continue activitatea la Suceava p=n\ `n vara, astfel c\ p=n\ atunci probabil vom avea lini[te la echip\. Reducerile salariale sunt temporare, urm=nd ca pe viitor s\ g\sim [i alte resurse suplimentare de finan]are a clubului”, a confirmat Petru Ghervan.

~n schimb, pivotul Dan Ilie[ continu\ s\ ]in\ conducerea clubului `n [ah, solicit=nd un timp suplimentar de g=ndire, `nainte de a da un r\spuns final noii oferte contractuale. Aflat `n paralel `n discu]ii [i cu gruparea Pandurii T=rgu Jiu, handbalistul va anun]a ast\zi, cu c=teva ore `nainte de `ncheierea perioadei de transferuri `n Liga Na]ional\, dac\ va continua [i `n retur al\turi de trupa antrenat\ de Leonard Bibirig. “Noi l-am `n]eles, este `n discu]ii [i cu Pandurii T=rgu Jiu [i este normal s\ se g=ndeasc\ [i la varianta de a se muta mai aproape de familie. I-am explicat, c\ p=n\ `n var\ nu va avea probleme financiare, banii promi[i conform noii `n]elegeri urm=nd s\-i primeasc\ odat\ cu prima tran[\ dinspre prim\rie. Sper s\ ne `n]eleag\ [i el pe noi, pentru c\ meciul cu Oradea bate la u[a [i trebuie s\ [tim cu stricte]e pe cine ne baz\m”, a precizat Petru Ghervan.

Managerul “studentilor” a explicat c\ oficialii Universit\]ii au trebuit s\ apeleze la aceste t\ieri de lefuri pentru a p\stra un climat de siguran]\ financiar\ `n s=nul echipei. “~n condi]iile `n care veniturile juc\torilor prev\zute `n contracte au crescut de la an la an, `n conformitate cu valoarea lor de pia]\ [i cu cre[terea valorica individual\, am ajuns `n situa]ia `n care nu mai putem suporta acele cheltuieli. ~n ultima perioad\, am avut parte de fr\m=ntari acerbe, iar prima solu]ie pe care am g\sit-o pentru rezolvarea acestor probleme a fost diminuarea salariilor juc\torilor, chiar cu riscul de a-i pierde pe unii dintre ei [i de a sc\dea astfel [i poten]ialul de performan]\ al echipei. Numai av=nd ni[te condi]ii ferme din punct de vedere al termenelor de plat\, puteam s\ instaur\m un climat propice pentru juc\tori. Sunt cluburi care au crescut salariile [i cu 150% [i care se afl\ ast\zi `ntr-o situa]ie pe care noi vrem s\ o evit\m. Cu c=t cresc cheltuielile, cu at=t cre[te [i riscul de a se destrucatura o echip\, iar noi nu vrem sa ajungem `n asemenea situa]ii. Suntem o echip\ universitar\ care trebuie s\ existe indiferent de posibilit\]ile materiale ale comunit\tii locale”, a declarat Petru Ghervan, care considera c\ principalul argument care i-a determinat pe juc\tori s\ r\m=n\ la Universitatea este locul 3 ocupat `n acest moment de echipa sucevean\ `n clasamentul Ligii Na]ionale. “Cel mai important lucru care ar influen]a un handbalist s\ r\m=n\ la Suceava este locul ocupat de echip\ `n clasament. Aceast\ pozi]ie este determinant\ pentru op]iunea unui juc\tor cu o logic\ serioas\ `n ceea ce prive[te strategia personal\ de evolu]ie ca [i cariera sportiv\”, a spus oficialul sucevean.

N Au umblat la contractele a 11 juc\tori

Managerul “studen]ilor” a mai precizat c\ m\surile de reducere a contractelor vor afecta un num\r de 11 handbali[ti. “Vechile contracte f\ceau presiuni asupra bugetului clubului [i, `n consecin]\, am apelat `n prim\ instan]\ la cei patru juc\tori care sunt `n prima categorie din punct de vedere al veniturilor, urm=nd ca, dup\ ce vom trage o linie [i vom consta ce economie am f\cut, s\ trecem [i la cea de-a doua categorie de salarizare, acolo unde se reg\sesc [apte juc\tori. Dac\ este nevoie, am putea s\ trecem [i la cea de-a treia categorie, dar `n condi]iile `n care acolo, salariile sunt cuprinse `ntre 500 [i 1.000 de lei, nu [tiu ce economii am putea face”, a declarat Petru Ghervan, care a mai spus c\ “nu este niciun juc\tor care s\ impun\ o anumit\ sum\ pentru a r\m=ne la Universitatea, aproape to]i av=nd dorin]a de a-[i clarifica c=t mai repede situa]ia, pentru a [ti pe ce venit se poate baza `n viitor”.

N Bibirig a cerut diminuarea salariului din proprie ini]iativ\

T\ierile salariale de la gruparea sucevean\ s-au extins [i la nivelul b\ncii tehnice, acolo unde Leonard Bibirig va primi o leaf\ redus\ cu 30% din proprie ini]iativ\. “La nivelul b\ncii tehnice, Leonard Bibirig a acceptat aceast\ diminuare f\r\ niciun fel de ezitare, chiar `nainte de a lua aceste m\suri cu juc\tori”, a confirmat Petru Ghervan. El a mai men]ionat c\ deciziile luate `n aceast\ iarn\ se doresc a fi c=t se poate de transparente, Universitatea fiind `n opinia sa printre pu]inele echipe din Rom=nia care folose[te criterii obiective pentru stabilirea salariilor juc\torilor. “Suntem poate singurul club din ]ar\ care, pentru stabilirea salariilor juc\torilor, folose[te criterii obiective: cum ar fi punctele acumulate prin num\rul de jocuri disputate la echipa na]ional\ sau `n cupele europene, experien]a juc\torului, starea lui de s\n\tate sau necesitatea acuta pe care o avem pe postul pe care evoluez\ acel juc\tor”, a spus managerul Universit\]ii.

N {i-au fixat un plafon de cheltuieli lunare de 100.000 de lei

Petru Ghervan consider\ c\, `n contextul fericit `n care finan]atorii se vor achita `n totalitate de promisiunile f\cute `n leg\tura cu echipa local\ de handbal, “studen]ii” se pot men]ine pe acela[i linie a performan]ei [i `n sezonul viitor. “~n condi]iile `n care, asum\rile pe [i le-au f\cut partenerii no[trii ar r\m=ne valabile, adic\ 1 milion de lei din partea prim\riei [i 300.000 de lei de la Consiliul Jude]ean, putem r\m=ne pe aceia[i linie `n ceea ce prive[te obiectivul nostru de performan]\, care sigur c\ anul viitor va fi o clasare `n prima jum\tate a clasamentului”, a precizat prof. Ghervan, care mai spune c\ CS Universitatea [i-a fixat pentru anul `n curs plafonul de cheltuieli lunare la suma de 100.000 de lei noi.

N Ghervan: “Problemele altor cluburi ne-au deschis un culoar spre un loc pe podium”,

De[i recunoa[te c\, odat\ cu retragerea vicecampioanei UCM Resi]a din campionat, echipa sucevean\ are un culoar extrem de favorabil spre o performan]\ istoric\ pentru handbalului local, managerul Petru Ghervan a dat de `n]eles c\, deocamdat\, Universitatea nu poate s\ r=vneasc\ la titlul de campioan\ sau orice alt loc `n afara Cupei Challenge. “Sigur c\ problemele altor cluburi ne-au deschis un culoar spre un loc pe podium, unde nu am fost nici `n visurile noastre [i care acum, `ntr-o situa]ie atipic\, ar putea deveni realitate. Vrem cu to]ii s\ fim c=t mai sus, dar acest lucru nu depinde doar de dorin]a noastr\ de face performan]\, ci [i de posibilit\]ile comunit\]ii locale. Sunt exemple de prim\rii care aloc\ mai mul]i bani dar `n ceea ce m\ prive[te nu pot dec=t s\ constat c\ niciodat\ finan]area pentru handbal sucevean nu a fost at=t de mare precum `n aceast\ perioad\”, a subliniat managerul Ghervan, care este de p\rere c\ “studen]ii” ar fi dep\[it mai u[or acest moment de criz\ dac\ ar fi g\sit solu]ii alternative de finan]are `n zona privat\. “Dac\ am fi g\sit `n zona privat\ o atmosfera ceva mai propice pentru finan]are, am fi trecut mai lejer peste acest moment, dar [i acolo  lucrurile nu merg foarte bine. Sportul, cultura [i educatia sufer\ cel mai mult `n perioadele acestea de criz\”, a precizat oficialul “studen]ilor”.

N Ac]iunile filantropice ale suporterilor, o solu]ie pentru suplimentarea bugetului

De altfel, pentru a mai plomba din g\urile din buget, gruparea sucevean\ va apela [i la sprijinul suporterilor. Astfel, `ncep=nd cu meciul de maine cu CSM Oradea, spectatorii care vor lua loc `n tribunele s\lii LPS vor avea la dispozi]ie ni[te formulare oferite de conducerea clubului prin care vor avea posibilitatea de a direc]iona 2% din impozitul pe veniturile ob]inute `n 2011 c\tre visteria “studen]ilor”. “Segmentul publicului de handbal a crescut enorm `n ultimii ani [i de aceea am decis s\ apelam [i la aceast\ solu]ie prin care fiecare salariat poate direc]iona 2% din impozitul pe venit c\tre o activitate filantropic\ p=n\ la urm\. Se pot aduna ni[te bani, pentru c\ `n acest moment, orice leu care intra `n contul nostru `nsemn\ un avantaj, la fel de bine cum orice leu care nu intra `nseamn\ o problem\”, a explicat Petru Ghervan.

~n prima etap\ a returului, Universitatea Suceava va primi m=ine, cu `ncepere de la orele 11.00, `n sala LPS, vizita ultimei clasate, CSM Oradea. (D\nu] CHIDOVE})

Vezi si

Irina Begu, de două ori norocoasă, s-a calificat în turul 3 la Roma

Irina Begu a obținut o calificare facilă în turul 3 de la Roma. Inițial, ea …