Monday , May 20 2024

Universitatea a pierdut la Odorhei

N  echipa sucevean\ a cedat pe terenul liderului Ligii Na]ionale cu scorul de 24-28 n trupa lui Leonard Bibirig a f\cut o prim\ repriz\ execrabil\, hargitenii intr=nd la pauz\ cu un avantaj de opt goluri n Chiru] [i Gavriloaia, ambii cu cate cinci reu[ite, au fost singurii handbali[ti suceveni care au mi[cat `n front n “am f\cut poate cea mai slab\ prim\ repriz\ din acest campionat, în care una ne-am propus [i alta am jucat”, a recunoscut Bibirig

Universitatea a `nregistrat a treia `nfr=ngere din actualul sezon, dup\ ce a pierdut cu scorul de 24-28, pe terenul forma]iei HC Odorhei, `ntr-un meci disputat vineri seara [i care a contat pentru etapa a IX-a a Ligii Na]ionale.
De[i a plecat cu g=ndul de a detrona forma]ia gazd\ din postura de lider\ a clasamentului, trupa lui Leonard Bibirig a fost de nerecunoscut `n prima repriz\ a meciului de la Odorheiul Secuiesc.
Ajutat\ din defensiva paradele portarului Sorin B=rz\ [i din atac de trasoarele macedoneanului Kuzmanoski, gruparea harghitean\ a plecat ca din pu[c\, marc=nd la foc automat patru goluri `n primele [ase minute ale jocului, scor 4-0.
Gazdele [i-au continuat asediul la poarta sucevean\, astfel c\, `n minutul 10, tabela indica un necru]\tor 7-1 `n favoarea celor de la HC Odorhei. De[i tehnicianul Leonard Bibirig a solicitat time-out, `n `ncercarea de a-[i resuscita echipa, “studen]ii” au `ncheiat primele 20 de minute ale jocului cu un handicap de opt reu[ite, scor 12-4.
Cu un atac care a func]ionat doar pe banda dreapt\, extremele R\zvan Gavriloaia [i Mihu] Pancu fiind printre pu]inii juc\tori ai oaspe]ilor care au g\sit drumul spre plasa por]ii adverse `n prima repriz\, Universitatea s-a v\zut condus\ `n minutul 23 cu un neverosimil scor de 14-5, aceasta fiind [i cea mai mare diferen]\ `nregistrat\ `ntre cele dou\ echipe pe intreg parcursul meciului.
De partea cealalta, trupa lui Vlad Caba [i-a continuat recitalul. Goalkeeperul Sorin B=rz\ a `nchis poarta, av=nd opt parade `n jum\tate de repriz\; defensiva extrem de mobil\ a gazdelor a contracarat perfect schemele arhicunoscute,ale “studen]ilor”, `n timp ce Andrei Mihalcea a marcat dou\ goluri chiar [i `n inferioritate numeric\. ~ntr-un astfel de context, `n care pe teren a existat doar o singur\ echip\, finalul primei reprize a consemnat un avantaj de opt goluri de partea celor de la HC Odorhei, scor 16-8.
Trezi]i din pumni la pauz\, “alb-alba[trii” au `nchis mult mai bine culoarele de pe propriul semicerc, iar golurilor marcate de Chiru] au apropiat Universitatea la doar patru goluri `n minutul 42, scor 22-18.
Dominat de rat\ri ale sucevenilor, care fie au luat la ]int\ bara, fie au trimis peste poarta gazdelor, finalul de meci a fost la discre]ia trupei lui Vlad Caba, care a `nchis tabela la un lini[titor 28-24 [i a trecut astfel numele Universitatii pe lista adversarilor de marc\ care au plecat `n acest tur cu coada intre picioare de la Odorhei, dup\ campioana HCM Constan]a [i vicecampioana UCM Re[ita.
HC Odorhei: Bârz\, Varo – Mihalcea (6 goluri), Kuzmanoski (5), Fr\]il\ (5), Rusia (4), Talas (3), Fernczi (3), Stojilov (1), Miroiu. Antrenor: Vlad Caba.
CS Universitatea: Andrei, Pralea – Chiru] (5 goluri), Gavriloaia (5), Pancu (4), Adomnic\i (3), Ilie[ (3), Mitrea (2), Bursuc (1), Dediu 1, Ciubotariu, {old\nescu, }u]u, Acatrinei. Antrenor: Leonard Bibirig.

N Bibirig: “Am f\cut poate cea mai slab\ prim\ repriz\ din acest campionat”

La finalul jocului, antrenorul Leonard Bibirig a recunoscut c\ Universitatea a f\cut o prima repriz\ execrabil\, avantajul de opt golurile luat de gazdele fiind `n opinia sa imposibil de surmontat dup\ pauz\. “Am f\cut poate cea mai slab\ prim\ repriz\ din acest campionat, în care una ne-am propus [i alta am jucat. Cu toate c\ am încercat în a doua repriz\ nu am avut puterea necesar\ pentru a remonta diferen]a din prima parte. Cum spuneam [i înainte de meci, echipa care va fi mai lucid\ va avea c=[tig de cauz\, [i în partida de vineri aceasta a fost Odorheiul. Sunt dezam\git doar de prima repriz\, dac\ am reu[it s\ facem un joc bun în partea a doua e clar c\ putem deci e o problem\ doar de atitudine. În fine nu trebuie s\ facem un caz din asta, avem nevoie s\ înv\]\m [i din înfrângeri, important este s\ nu perpetu\m gre[eilile f\cute pe viitor”, a spus Leonard Bibirig dupa cea de-al treilea esec suferit de Universitatea in actualul sezon.
Tehnicianul “studen]ilor” [i-a scos totoodat\ p\l\ria `n fata celor de la HC Odorhei, echipa despre care a spus c\ merit\ at=t victoria de vineri c=t [i prima pozi]ie ocupat\ `n clasamentul Ligii Na]ionale. “Am înt=lnit o echip\ solid\, gazdele ar\t=nd o mai mare maturitate în joc [i cred c\ merit\ victoria [i locul ocupat în clasament. Am pierdut în fa]a unei echipe puternice, neînvinse pe teren propriu, ce a trecut de Re[I]a [i Constan]a în acest sezon, argument care spune multe despre harghiteni”, a completat Bibirig.
De partea cealalt\, cel mai bun marcator al celor HC Odorhei `n partida de vineri, extrema dreapt\ Andrei Mihalcea a declarat c\ harghitenii au dominat meciul de la un cap\t la cel\lalt, avantajul consistent luat in prima repriz\ scutindu-i de orice emo]ii `n privin]a victoriei. “Ne a[teptam s\ fie un meci foarte greu împotriva Sucevei dar ne-am adunat, [i am dominat tot meciul. Spre sfâr[itul  partidei, oaspe]ii [i-au revenit, dar a fost foarte consistent avantajul luat în prima repriz\ [i nu am avut emo]ii pe final. Ne-au func]ionat toate compartimentele, ap\rarea a fost foarte bun\ iar în atac ne-a mers foarte bine contraatacul [i faza a doua”, a spus Andrei Mihalcea, autor a [ase goluri `n poarta sucevean\.

N Rezultatele etapei a IX-a:

CSM Bucure[ti – HCM Constan]a 28-39
UCM Re[ita – Steaua Bucure[ti 35-28
HC Odorhei – Universitatea Suceava 28-24
CSM Satu Mare – Pandurii T=rgu Jiu 30-34
{tiin]a Bac\u – CSM Oradea 32-25
Minaur Baia Mare – “U” Transilvania Cluj 23-29
Politehnica Timi[oara – Dinamo Bra[ov 27-22

C\zuta pe locul 5 `n clasament, Universitatea va primi `n runda urm\toare vizita campioanei en-titre HCM Constan]a, `ntr-un meci programat la sfar[itul acestei s\pt\m=ni, `n sala LPS. (D\nu] CHIDOVE}. Foto: Drago[ ASAFTEI)

Vezi si

CSU Suceava a încheiat campionatul cu o victorie în fața celor de la CSM Focșani

CSU Suceava a încheiat ediția de campionat 2023/2024 a Ligii Naționale la handbal masculin după …