Wednesday , May 8 2024

UEFA vrea să-l suspende pe Mircea Sandu

Acţiunile DNA din ultima vreme îi provoacă probleme mari lui Mircea Sandu, şeful FRF, şi la nivel internaţional. Comitetul Executiv al UEFA ia în calcul suspendarea sa până când ancheta din România va fi finalizată.

Şefii de la UEFA pregătesc suspendarea lui Mircea Sandu din funcţia de membru al Comitetului Executiv, pe principiil de etică, scrie ProSport. Astfel, Mircea Sandu nu mai are parte o de susţinere semnificativă din partea colegilor din Comitetul Executiv. A fost ales pe ultima sută de metri la Congresul UEFA de la Paris, iar relaţia sa cu Michel Platini nu mai este nici ea cea cordială de acum ceva vreme. Acest lucru este demonstrat şi de răbufnirea avută deunăzi de preşedintele FRF, care a condamnat dur lipsa unei reacţii favorabile FRF în războiul cu Universitatea Craiova.

UEFA şi FIFA au anunţat că nu sprijină FRF în disputa cu gruparea olteană de la DNA, iar replica lui Mircea Sandu a aratat că nu se mai bucură de popularitatea de altădată în forul european. Procedural, suspendarea lui Mircea Sandu poate surveni ca urmare a unei şedinţe a Comitetului Executiv în care colegii acestuia să voteze acest lucru. De asemenea, ar urma să se ia apoi şi decizia înlocuirii lui în Comitetul Executiv. Mai mult, dacă se va ajunge la o condamnare a lui Mircea Sandu în România, va fi exclus, în mod logic, definitiv. Dacă nu, ar urma să fie repus în drepturi.

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …