Sunday , April 28 2024

UEFA: Victoria CFR pe Old Trafford, una din cele mai mari surprize din Liga Campionilor

Victoria echipei CFR Cluj pe Old Trafford, in fata formatiei Manchester United, scor 1-0, este considerata de UEFA una dintre cele trei mari surprize ale fazei grupelor din acest an al Ligii Campionilor.

Celelalte doua mari suprize ale fazei grupelor sunt victoria obtinuta de Celtic Glasgow in fata formatiei FC Barcelona, scor 2-1, si succesul obtinut de echipa bielorusa BATE Borisov in fata lui Bayern Munchen, scor 3-1.

Cea mai buna echipa in faza grupelor a fost desemnata campioana Germaniei, Borussia Dortmund, iar cel mai bun jucator a fost ales atacantul formatiei Galatasaray Istanbul, Burak Yilmaz, autorul a sase din cele sapte goluri marcate de turci in faza grupelor.

Cel mai frumos gol a fost ales cel marcat de fundasul francez al echipei AC Milan, Philippe Mexes, in partida cu Anderlecht Bruxelles, iar cea mai frumoasa intalnire a fost desemnata cea dintre Real Madrid si Manchester City, castigata de spanioli cu scorul de 3-2.

Atacantul formatiei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovici, a devenit primul fotbalist care a marcat pentru sase echipe in Liga Campionilor. Suedezul a mai inscris pentru Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Internazionale Milano, FC Barcelona si AC Milan.

Dezamagirea fazei grupelor a fost desemnata detinatoarea trofeului, Chelsea Londra, care nu a reusit calificarea in optimile de finala.

La capitolul vointa, UEFA a ales echipa croata Dinamo Zagreb, care in minutul 90+5 al partidei din ultima etapa a grupelor a reusit sa inscrie singurul gol din aceasta faza. Cu acel gol, Dinamo Zagreb a obtinut primul punct in faza grupelor si a evitat astfel sa egaleze recordul de 12 infrangeri consecutive in Liga Campionilor, detinut de formatia Anderlecht Bruxelles.

Vezi si

FCSB e noua campioană a României la fotbal 

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, …