Friday , April 26 2024

Turneul de la Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat, miercuri, ceea ce se tot zvonea de altfel: Grand Slam-ul de la All England Club nu va avea loc în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Al treilea Grand Slam al anului ar fi trebuit să aibă loc între 29 iunie și 12 iulie, pe iarba londoneză. Pandemia de coronavirus a lăsat însă cu porțile închise competiția ai căror campioni en-titre sunt Simona Halep și Novak Djokovic.

Englezii au precizat și când va avea loc turneul major în 2021: în intervalul 28 iunie – 11 iulie.

Greu de crezut, dar există și o veste bună pentru organizatorii de la Wimbledon: pierderile vor fi mici, chiar dacă turneul a fost anulat. Competiția de la All England Club este singura de acest calibru care deține o asigurare împotriva pandemiei.

Este cea de-a 11-a ediţie a turneului de la Wimbledon care nu se joacă, celelalte fiind anulate din cauza celor două Războaie Mondiale.

Singurul Grand Slam care a apucat să se dispute în acest an a fost Australian Open (s-a impus Djokovic, al 17-lea trofeu major din carieră).

Organizatorii de la Roland Garros au anunțat că turneul parizian a fost mutat în perioada 20 septembrie – 4 octombrie (rămâne de văzut dacă se va putea disputa chiar și atunci).

HotNews

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …