Saturday , April 27 2024

Turneul Campioanelor: Finală Swiatek – Pegula. Lidera mondială, Sabalenka, eliminată în semifinale

Iga Swiatek (foto) a învins-o duminică seară pe lidera mondială, bielorusa Aryna Sabalenka, în semifinale la Turneul Campioanelor de la Cancun (Mexic).

Poloneza, locul 2 mondial, s-a impus cu 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a început în urmă cu două zile, dar a fost întrerupt de furtună.

În finală, Iga Swiatek o va întâlni pe Jessica Pegula, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA. Pegula a învins-o în cealaltă semifinală pe compatrioata ei Coco Gauff cu 6-2, 6-1.

Finala este programată în această noapte, de la ora 0:30.

Cu o victorie în finală, Iga Swiatek o va întrece pe Aryna Sabalenka și va termina anul pe primul loc în clasament, pentru al doilea an la rând.

Swiatek și-a egalat, cu acest rezultat, totalul victoriilor de anul trecut (67 în total). Totuși, finala va fi o provocare pentru poloneză, pentru că Jessica Pegula a doborât totul în cale în drum spre finală, cedând și ea foarte puține game-uri (22) și dominând în victoriile cu Rybakina, Sabalenka, Sakkari și Gauff. În plus, americanca are și avantajul de a o fi învins pe Swiatek de două ori din trei întâlniri directe în acest sezon, una din rarele jucătoare care i-au pus cu adevărat probleme Igăi. Cel mai recent, cele două s-au întâlnit în semifinalele din Canada, când Pegula s-a impus în trei seturi.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …