Saturday , April 27 2024

Trei președinți americani au felicitat-o pe Coco Gauff după titlul de la US Open: Biden, Obama, Clinton

Bill Clinton, Barack Obama, Michelle Obama și actualul președinte Joe Biden au felicitat-o pe Coco Gauff pentru triumful de la US Open.

Biden a scris pe reţeaua X (fostul Twitter) că jucătoarea de 19 ani a electrizat arena Arthur Ashe şi a demonstrat că totul este posibil când crezi în visul tău. “Ai electrizat arena Arthur Ashe şi întreaga naţiune. Este prima victorie din multe altele şi arată că orice este posibil dacă nu renunţi niciodată şi crezi mereu. Ai făcut America atât de mândră”, a afirmat Biden, aflat la summitul G20 de la New Delhi.

După victoria de la US Open, Coco a fost felicitată şi de foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton, dar şi de fostul mare baschetbalist Magic Johnson. “Nu am putea fi mai mândri de tine atât pe teren, cât şi în afara lui – şi ştim că ce e mai bun urmează să vină”, a scris Barack Obama. Michelle Obama a trimis, de asemenea, felicitări alături de o fotografie de la întâlnirea lor. Bill Clinton a publicat următorul mesaj: “Viitorul tenisului american pare luminos!”.

La 19 ani, Coco Gauff a câştigat primul titlu de Grand Slam al carierei după ce a trecut de belarusa Aryna Sabalenka, scor 2-6, 6-3, 6-2, în două ore şi şase minute, în fața unui stadion plin de vedete, staruri din NBA și actori precum Diane Keaton, Nicole Kidman sau Charlize Theron.

Coco Gauff a câștigat după traseul ei la US Open3 milioane de dolari, iar Sabalenka 1,5 milioane.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …