Saturday , April 27 2024

Trei canotoare din Suceava s-au calificat cu barca de 8+1 a României direct în finala Campionatelor Mondiale

Este vorba de Roxana Anghel, Maria Tivodariu și Magdalena Rusu

Barca feminină de opt plus unu a României, alcătuită din Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ştefania Petreanu, și-a câștigat seria, marți, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad, rezultat care i-a adus calificarea directă în Finala A.

Alte două echipaje românești au obținut calificarea în semifinalele A/B, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Canotaj.

Echipajul de patru rame masculin, compus din Ştefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc și Florin Lehaci, a câștigat seria sa din recalificări, iar echipajul de patru vâsle masculin, format din Mihai Chiruță, Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florian Marian Enache, s-a clasat pe locul 2 în seria sa din recalificări.

Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Lehaci, Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu și Adrian Munteanu, care alcătuiesc echipajul de 8+1 masculin, vor evolua în recalificări, după ce s-au clasat pe locul 5 în serie.

România particip
ă cu 13 echipaje, compuse din 34 de sportivi, la Mondialele de la Belgrad, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …