Friday , April 26 2024

Steaua nu renunta la Piovaccari. Negociaza cu Sampdoria transferul definitiv

piovaccari

Becali a pornit din închisoare negocierile pentru transferul golgeterului din acest sezon, un fotbalist pe care Steaua îl are împrumut pînă la sfîrşitul campionatului, a aflat gsp.ro.

Prima ţintă pentru campania de transferuri din vara următoare o constituie un fotbalist pe care Steaua îl are deja în lot. Roş-albaştrii l-au adus pe Federico Piovaccari exact înaintea startului stagiunii şi alegerea a fost una forţată de criza de timp şi de bani a campioanei, dar s-a demonstrat deja o opţiune excelentă.

Italianul împrumutat pînă în vara anului viitor e cel mai bun marcator al echipei, cu 5 goluri în 6 apariţii bifate în Liga 1, şi “militarii” au deschis negocieri cu Sampdoria, proprietara fotbalistului, pentru transferul definitiv în Ghencea.

Intenţia îi aparţine lui Gigi Becali, care le-a transmis din închisoare lui Reghecampf şi lui Mihai Stoica să se intereseze în ce condiţii Piovaccari va putea fi achiziţionat definitiv. Primele semne pe care le-au primit roş-albaştrii sînt încurajatoare pentru perfectarea transferului. Sampdoria e dispusă să-l dea gratis, iar jucătorul s-a acomodat la Bucureşti şi e dispus să continue în România şi după scadenţa împrumutului.

Gruparea din Genova e de acord să-l lase definitiv la Steaua ca să reducă bugetul de salarii, convinsă fiind că Federico, pe care a plătit 3,5 milioane de euro în 2011, nu e un atacant suficient de bun pentru Serie A.

Piovaccari are un salariu de 700.000 de euro asigurat de contractul cu Samp, unul valabil pînă în 2016, şi ar agrea trecerea în Liga 1 numai în condiţiile în care îi va fi asigurat un venit apropiat de suma de care beneficiază în prezent. Steliştii au luat în calcul şi acest aspect şi speră să-l convingă achitîndu-i, pe lîngă salariu, o sumă-bonus la semnarea viitorului acord.

De-a lungul acestei stagiuni, campioana României îi plăteşte atacantului de 29 de ani numai 210.000 de euro din totalul de 700.000 de euro şi Sampdoria suportă diferenţa de salariu. Piovaccari a prins în tricoul fostei campioane a Italiei doar 17 partide în sezonul 2011-2012, în Serie B, şi a marcat numai două goluri, apoi a fost cedat sub formă de împrumut la Brescia în a doua jumătate a stagiunii.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …