Saturday , April 27 2024

Steaua a invins in deplasare pe Ekranas Panevezys, cu 0-2

Steaua Bucureşti a învins formaţia lituaniană Ekranas Panevezys cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe stadionul ”Vetra” (LFF) din Vilnius, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal, şi a făcut un pas important spre grupele competiţiei.

Steaua s-a impus prin golurile marcate de Novak Martinovic (36), Adrian Popa (75), ambele în urma unor faze fixe, şi a tranşat în mare măsură calificarea.

Steaua a început destul de bine meciul de la Vilnius, cu câteva şuturi destul de departe de ţintă. Primul balon cu adevărat periculos pentru poarta balticilor a fost tras de Costea (17), dar peste numai un minut gazdele au irosit o ocazie mare de gol, la o nesincronizare a apărării steliste: Kymantas a tras însă în Martinovic din numai câţiva metri. Steaua a controlat tactic jocul şi a mai avut o ocazie bună, în min. 30, când acelaşi Costea a reluat spectaculos din voleu, dar mingea a trecut puţin pe lângă poartă. Echipa lui Reghecampf a reuşit să deschidă scorul în min. 36, prin Martinovic, cu o lovitură de cap din 5 metri, la cornerul lui Bourceanu, potrivit Agerpres.

Până la pauză, Steaua a mai avut două şanse de gol, prin Mihai Costea, al cărui şut de la 18 metri a fost respins de portar (30), şi Adrian Popa (45+1), imprecis din interiorul careului. La reluare, Steaua a dominat în continuare jocul, dar nu a mai forţat, Reghecampf permiţându-şi chiar să menajeze unele piese de bază. Latovlevici a expediat un şut bun (57), reţinut cu greutate de portar, după care Ad. Popa a tras pe lângă poartă din poziţie destul de bună (65). Acelaşi Popa a majorat diferenţa în min. 75, din lovitură liberă de la circa 22 de metri, pentru ca Rocha să rateze un gol ca şi făcut în min. 77, când a tras în portar din doar 2 metri.

Ekranas a avut o singură ocazie notabilă, în min. 62, prin Luksa, dar Stanca a fost atent. Mihai Costea a ratat şi el singur cu portarul în min. 86, în finalul unui meci în care steliştii au avut puţine emoţii. Manşa secundă va avea loc pe 30 august, pe stadionul Steaua.

Vezi si

AJF Suceava a stabilit programul semifinalelelor din faza județeană a Cupei României

AJF Suceava a stabilit programul meciurilor din semifinalele fazei județene a Cupei României. Astfel, finalista …